NAPOKON ODLUČENO: Dr Ljubiša Petrović protivkandidat Mićiću u Bijeljini?

Datum:

Share post:

Dr Ljubiša Petrović je kandidat Srpske demokratske stranke Mirka Šarovića za gradonačelnika Bijeljine, kako nezvanično saznaje portal Dešavanja u Bijeljini.

Ovo je prvi put da aktuelni predsjednik Gradskog odbora SDS uopšte , odnosno, sada Tomica Stojanović u Bijeljini, neće biti izabran da bude kandidat za ovu funkciju u Bijeljini.

Predsjednik PDP Branislav Borenovića je novinaru naše radakcije izjavio da će podržati svaku usaglašenu odluku na nivou SDS-PDP u Bijeljini.

Predsjednik PDP u Bijeljini Slaviša Marković nije želio ni da potvrdi niti da demantuje ovu informaciju novinara portala Dešavanja u Bijeljini.

TOMICA STOJANOVIĆ: Konačna odluka večeras
Tomica Stojanović, predsjednik SDS u Bijeljini takođe je za portal Dešavanja u Bijeljini izjavio da ne želi niti da potvrdi niti da demantuje našu informaciju oko Petrovićeve kandidature, naglašavajući da će konačna odluka biti donijeta večeras.
 
Dr Ljubiša Petrović je odbornik u Skupštini grada i mandat je osvojio na listi Pokreta Uspješna Srpska dr Zlatko Maksimović. Bio je predsjednik Gradskog odbora Pokreta Uspješna Srppska dr Zlatko Maksimović od jula 2017. godine.

Kolegu, Zlatka Maksimovića je napustio 2018. godine zbog , kako je pojasnio, nezadovoljstva u načinu vođenja politike prema članstvu i lošeg izbornog rezultata.

Dr Ljubiša Petrović nije odgovaralo na pozive novinara redakcije portala Dešavanja u Bijeljini.

U radu Gradske skupštine je djelovao kao član tada jedinstvenog SDS, nakon prelaska u isti iz Pokreta Uspješna Srpska dr Zlatko Maksimmović.

Nakon uspostavljanja nove skupštinske većine  i isključenja Miće Mićića iz SDS, Petrović je jedno vrijeme bio neopredijeljen, ali je svoj politički put nastavio ipak u  SDS Mirka Šarovića gdje je pominjan kao najozbiljniji kandidat za nosioca odborničke liste.

Tomica Stojanović je prije Mićićevog isključenja iz SDS Mirka Šarovića slovio za jednog od najbližih saradnika Miće Mićića.

Nakon niza pregovora pristao je da ostane uz Šarovića. Tada je dobio i upražnjeno mjesto predsjednika Gradskog odbora u Bijeljini, ali i mjesto u Predsjedništvu SDS. 

Tomica Stojanović je već ranije pominjan kao najozbiljniji protivkandidat Mićiću, ali očito je da se sada situacija promijenila.

SLAVIŠA MARKOVIĆ: Protivkandidat niko blizak Mićiću
Istovremeno predsjednik lokalnog PDP Slaviša Marković je istupao u javnosti sa tvrdnjom da je bolje imati nestranačkog kandidata bliskog članovima SNSD koji su nezadovoljni sporazumom Dodik – Mićić, nikako nekog Mićićevog saradnika.

Prema njegovim riječima, to bi bio način da se članovima SNSD da prilika da glasaju za nestranačku ličnost, a ne da, kako je rekao da biraju između Mićića i nekog donedavno njemu bliskog.

Opozicionog kandidata, prema dogovoru PDP i SDS u Bijeljini treba da da lokalni SDS.

Kako god, izborna trka u Bijeljini biće zanimljiva!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Mali veliki fudbaleri iz Velike Obarske – braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković (foto)

Braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković iz Velike Obarske od svoje 6. godine igraju fudbal. U početku je...

Ministar Minić otvorio 21. “Interagro” – Ministarstvo će tokom godine biti redovno i odgovorno u svakom poslu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i...

U Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova „Interagro 2023“ (foto, video)

Danas je u Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova "Interagro 2023". Ove godine na sajmu...

Ministarstvo poljoprivrede isplatilo premiju za mlijeko u iznosu od 2,3 miliona

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske isplatilo je danas 2.387.250,70...