Nakon trinaest godina završena izgradnja kanalizacije u Bijeljini

Datum:

Share post:

Izražavam zadovoljstvo što smo nakon 13 godina završili izgradnju gradske kanalizacije u Bijeljini, koji je, možda, najznačajniji projekat u ovom gradu u proteklih stotinjak godina, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić na svečanosti povodom realizacije projekta izgradnje kanalizacije u Bijeljini, vrijednog oko 41 milion eura.

„Izgradili smo  kanalizacioni kolektor, prečistač otpadnih voda, kišnu kanalizaciju, rekonstruisali gradske ulice, zamijenili vodovodne cijevi, izgradili nove trotoare, postavili modernu javnu rasvjetu. Sve smo ovo izgradili sa građanima, sa donatorima iz evropskih zemalja, uz pomoć kredita kod Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj u iznosu od 12 miliona eura, te sa oko 18 miliona donatorskih sredstava iz Holandije, Švedske i EU. Svima se zahvaljujem u ime građana Bijeljine“, izjavio je Mićić.

„ Ovo je važan projekat za građane Bijeljine, ne samo u smislu zaštite životne sredine, već i poboljšanja uslova života u gradu. U pitanju je jako komplikovan projekat, jer i Holandija ima velika iskustva u sektoru voda. Ovo je veliki uspjeh, jer je projekat uključivao puno aktera i sve je to trebalo iskordinirati na nivou grada, entiteta, BiH i međunarodnih donatorskih institucija“, istakao je ambasador Rejnaut Vos.

TESTNA REKLAMA

Ambasador Kraljevine Holandije u BiH Rejnaut Vos

Mirko Šarović, obrativši se prisutnima u ime Savjeta ministara BiH, istakao je da je projekat izgradnje kanalizacije obilježio poslijeratnu izgradnju Bijeljine, te da ovaj trenutak treba da bude upisan zlatnim slovima u istoriju ovog grada.

Ambasador Kraljevine Holandije u BiH Rejnaut Vos, izjavio je da je impresioniran hrabrošću gradskih vlasti i gradonačelnika Miće Mićića koji su realizovali ovaj projekat.

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Produženo vrijeme brisanja poruke na WhatsAppu

Ukoliko se nađete u situaciji da ste na WhatsAppu poslali neku neprikladnu poruku pogrešnoj osobi, sada ćete imati...

AGRO SAVJET: Kada i kako se vrši skidanje lišća paradajza

Oplodnja i skidanje lišća paradajza – Početno skidanje lišća paradajza obično se vrši kada biljka pređe metar visine.  U...

SERVISNE INFORMACIJE za 10. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

U Bijeljini rođeno ŠEST BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena su četiri dječaka i dvije djevojčice Broj...