Nakon što je virus ušao u interno odjeljenje u bijeljinskoj bolnici nastala OPŠTA UZBUNA

Datum:

Share post:

Iako je imala temperaturu, medicinska sestra za koju je danas utvrđeno da je pozitivna na virus korona pozvana juče da dođe na posao, na interno odjeljenje, bijeljinske bolnice, gdje je inače radila. Nakon saznanja da je pozitivna, jutros je nastala frka u bolnici, interno odjeljenje je u izolaciji, testiraju medicinare i pacijente.
 

Vijest da je u bolnici "Sveti vračevi" zaražena jedna medicinska sestra, koja je radila u karantinu unijela je opšti haos u toj zdravstvenoj ustanovi u Bijeljini.

Kako BN saznaje u pitanju je mlađa osoba, medicinska sestra iz Donje Trnove koja je radila u karantinu i to najviše za zaraženom osobom koja je u prethodnom periodu preminula u tom gradu.

 

Nakon toga, prema našim bolničkim izvorima, ta medicinska sestra je poslata u petnaestodnevnu izolaciju a nije poznato da li je tada i testirana.

Iako je imala temperaturu, ona je juče pozvana na posao, na interno odjeljenje, gdje inače radi.

Ona je juče, prema našim bolničkim izvorima, radila cijeli dan, iako se loše osjećala. U neko doba dana, pošto se loše osjećala, a imala je i temperaturu urađen joj je test koji je pokazao da je pozitivna na virus korona.

Nakon ovog teškog propusta u radu ove zdravstvene ustanove, u bijeljinskoj bolnici, je prema našim izvorima, nastala je opšta pometnja, a posebno na internom odjeljenju, gdje je radila ova medicinska sestra, pozitivna na virus korona.

Prema našim bolničkim izvorima, u toku je testiranje svih ljekara, medicinskih sestara i pacijenata na internom odjeljenju, koje je, kako tvrde, stavljeno u izolaciju.

 

Inače, u bijeljinskoj bolnici, prema tim izvorima, nema dovoljno zaštitnih sredstva, a ni osnovnih sredstava za higijenu pacijenata i bolničkog osoblja.

Uslovi rada nisu prilagođeni novonastaloj situaciji, jer i dalje u malim sobicama sjedi sedam do osam medicinara, bez zaštitne opreme.

Iako je nivo posla prethodnih dana bio minimalan svi zaposleni radnici su morali biti na poslu, što je takođe stvaralo nepotrebnu gužvu u toj zdravstvenoj ustanovi.

Iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske stigli su rezultati testiranja za 16 lica iz Bijeljine, od kojih je na virus korona pozitivna jedna medicinska sestra, koje je radila u karantinu, saopšteno je iz bijeljinske bolnice "Sveti Vračevi".

Ona će biti smještena u Dom učenika, a svi kontakti biće testirani i postupaće se prema higijensko-epidemiološkom protokolu.

 

Bolnički karantin je prazan, pod nadzorom je 20 lica, testirane su 253 osobe, a očekuje se 18 rezultata.

Inače,sve ovo se dešavalo dok su gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Nenad Stevandić juče ubjedjivali gradjane Bijeljine o izuzetno dobroj situaciji i opremljenosti bijeljinske bolnice.

"Bijeljinska bolnica takođe je napravila dobar posao, praveći Kovid bolnicu od Republičkih institucija, odnosno Instituta za javno zdravstvo dobila i pokretni ultrazvuk i pokretni rendgen da ne mora da se kontaminira oprema u centralnom bolničkom bloku", rekao je Nenad Stevandić.

"Sve mjere i odluke koje je od početka pandemije predlagao Republički štab, Bijeljina je ispoštovala" kaže Mićo Mićić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Mladicu dužu od metar i težu od 10 kg u Drini ulovio iskusni ribar Simo Pokorni (foto,video)

U Zvorniku, na rijeci Drini ulovljen kapitalan primjerak mladice teže od deset kilograma i duža od metar. Zbog...

BOŠKO RADIĆ: Proizvodnja pšenice je neisplativa

Proizvodnja pšenice je neisplativa, kaže u ATV jutru Borško Radić, predsjednik Udruženja proljoprivrednika sela Semberije. Radić ističe da čekaju...

U toku sedmice oplemenjivanje prostora parka prijateljstva „Bijeljina – Langenhagen“ novim, zdravim biljnim vrstama (foto)

Redakciji portala obratili su se građani sa informacijom da je Odjeljenje za STAKOM i zaštitu životne sredine Gradske...

Odziv za skrining trbušne aorte premašio očekivanja – Besplatni pregledi u bijeljinskoj Bolnici i naredne sedmice (video)

Zbog ogromnog interesovanja građana za skrining preglede aneurizme trbušne aorte, preventivna akcija besplatnih ultrazvučnih pregleda produžava se i...