NAJZAPAŽENIJE UČEŠĆE LJEKARA IZ BIJELJINSKE BOLNICE NA IX KONGRESU KARDIOLOGA U SARAJEVU

Datum:

Share post:

Kardiološki tim Bolnice “Sveti vračevi” predvođen direktorom ove zdravstvene ustanove prof. dr Zlatkom Maksimovićem imao je značajno učešće na Devetom mađunarodnom kongresu kardiologa održanom od 13. do 16.oktobra u Sarajevu u organizaciji Udruženja kardiologa BiH.

Kongres je okupio eminentne stručnjake iz BiH, Republike Srpske, Srbije, Hrvatske, Njemačke, Makedonije, Slovenije, Egipta, Norveške, SAD-a, Turske i Engleske koji su iznijeli najnovija dostignuća u dijagnostici, prevenciji i terapiji kardiovaskularnih oboljenja.

Bijeljinska bolnica je na kardiološkom skupu u Sarajevu dobila posebne pohvale i priznanja za napredak u oblasti kardiologije u protekle dvije godine.

Veliku pažnju stručne javnosti izazavlo je predavanje prof. dr Lazara Angelkova, šefa Pejsmejker centra Bolnice “Sveti vračevi“ -Mogućnost krioablacije plućnih vena u sadašnjosti i budućnosti. Prof. Angelkov je govorio o primjeni krioablacije u liječenju atrijalne fibrilacije kao odličnoj metodi koja se uspješno koristi u bijeljinskoj bolnici, a koja pokazuje znatne prednosti u odnosu na druge metode.

TESTNA REKLAMA

Iskustva iz bijeljinske bolnice u dijagnostici i liječenju pacijenata sa kardiološkim bolestima, uz prikaze slučaja, prenijeli su dr Aleksandar Janjičić, načelnik Odjeljenja za internističke grane i dr Vladimir Đurić, specijalista interne medicine i subspecijalsita kardiologije.

Napredak u oblasti kardiologije u bijeljinskoj bolnici predstaviljen je kroz rad prof. dr Zlatka Maksimovića, direktora ove ustanove u kojem je istaknut značaj prepoznavanja potreba stanovništva za liječenjem kardioloških bolesti, zatim ulaganje u opremu i znanje, timski rad i postignute rezultate za potekle dvije godine.

Pokrovitelj Kongresa je Akademija nauka BiH sa aktivnim učešćem Odbora za kardiovaskularne bolesti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MILIČEVIĆ: Novo lice SDS – Nešković na prvom mjestu za Dom naroda BiH

MILIČEVIĆ: Imamo svoju listu za Dom naroda BiH i na prvom mjestu je Želimir Nešković Danas je u Banjoj...

BILJANA GRBOVIĆ, savjetnik u roditeljstvu: „Moguće je odgojiti dete koje može da bude duboko duševno biće, biće ljubavi“ (video)

U bijeljinskoj Biblioteci "Filip Višnjić", ove semice organizovano je besplatno predavanje "Kako da vaspitate dijete bez kritikovanja" održala...

Saudijci dobijaju fantastične automobile zbog istorijske pobjede (foto)

Svi reprezentativci Saudijske Arabije dobiće spektakularni primjerak automobila Rols-Royce Phantom nakon sjajnog prvog meča na Svjetskom prvenstvu u...

GRADONAČELNIK BIJELJINE: Produžen rok za isplatu subvencija za đačke karte

PETROVIĆ: Produžen rok za isplatu subvencija za đačke karte Ljubiša Petrović, Gradonačelnik Biheljine je rekao da je do sada...