NAJTEŽI SLUČAJ PEDOFILIJE u istoriji BiH: Zlostavljao tri djevojčice i osuđen na 15

Datum:

Share post:

Okružni sud u Banjaluci osudio je Dragana B. (25) iz Laktaša na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora zbog obljube tri djevojčice mlađe od 15 godina.

Upitanju je najteži slučaj pedofilije u istoriji BiH i Republike Srpske, a žrtve monstruma bile su tri maloljetne sestre rođene 2005, 2007. i 2008. godine.

Pedofil je inače iskoristio vezu s njihovom majkom M.J. (41), protiv koje je vođen postupak zbog sumnje da je pred kćerkama imala seksualne odnose s ljubavnikom.

Presudom Dragan B. je oglašen krivim za tri krivična djela obljube sa djetetom mlađim od 15 godina, te za zadovoljenje polnih strasti pred djetetom. Izricanje presude kao i suđenje bilo je zatvoreno za javnost zbog osjetljivosti predmeta i zaštite žrtava.

Prema optužnici Dragan B. je bio u ljubavnoj vezi sa majkom žrtava i u odsustvu oca djece svaki dan je boravio u njihovoj kući, pomažući u poljoprivrednim radovima i slično. Zlostavljanje se odvijalo od februara 2019. do februara 2020. godine. Kako se navodi u optužnici, Dragan B. je više puta imao seksualne odnose sa djevojčicama u svojoj, ali i njihovoj kući, a ponekad čak i u vrijeme dok je majka žrtava bila u drugoj prostoriji.
Sudski proces je u dva navrata ponovljen. Dragan B. je prvobitno bio osuđen na 19 godina zatvora, ali je presudu ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske.

Tada se kao žrtva seksualnog zlostavljanja pominjala četvrta, najmlađa sestra, koja je 2013. godište. Po ukidanju presude tužilaštvo je odustalo od gonjenja Dragana B. za tu žrtvu, a razlog je bio to što ona istražiocima i psiholozima nije mogla dati informacije o krivičnom djelu.

Nakon ponovljenog suđenja Dragan B. je osuđen na 17 godina zatvora, ali je i tu presudu ukinuo Vrhovni sud RS. Razlog je bio nepotpuno i pogrešno utvrđeno činjenično stanje. To se, prije svega, odnosilo na razliku u zrelosti između žrtava i optuženog, za koga je vještačenjem utvrđeno da ima veoma nizak koeficijent inteligencije – ravan djetetu.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: srpskainfo.com

1 KOMENTAR

  1. Vrhovni sud treba da se preispita malo više oko ovih ponistenih Rjesenja. Majku treba zatvoriti na najmanju kaznu od 30 godina JER JE MAJKA KOJA IMA PUNU ODGOVORNOST ZA SVOJU DJECU.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja: Jović potpisao protokol o saradnji u fitosanitarnoj oblasti sa Crnom Gorom

Direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja  Predrag Jović i direktor Uprave za sigurnost hrane, veterinu i fitosanitarne...