Najmlađi u posjeti RiTe Ugljevik – Aktiv žena Sindikata organizovao posjetu djece zaposlenih ugljevičkom gigantu

Datum:

Share post:

Aktiv žena Sindikata Rudnika i Termoelektrane Ugljevik organizovao je danas posjetu djece svojih radnika ugljevičkom gigantu. Nekoliko stotina mališana radnika zaposlenih u RiTe Ugljevik imalo je priliku da iz prve ruke vidi kako izgleda Površinski kop „Bogutovo selo“.

„Ovo je prvi put da organizujemo ovu vrstu “ekskurzije” za najmlađe, i drago mi je da je odziv zaista nadmašio naša očekivanja. Zahvalnost dugujemo i Upravi, koja je imala maksimalno razumijevanje i izašla nam je u susret na svaki način kada je organizacija u pitanju. Djeci je bilo zabavno, a kroz igru su nešto i naučili. Naše kolege sa rudnika su im danas pokazali dio mehanizacije koja se koristi za iskopavanje i transport uglja, kao i osnovne elemente zaštite na radu“, istakla je Brižita Ivković, predsjednica Aktiva žena Sindikalne organizacije RiTE Ugljevik.

 

“Drago mi je da vidim ovoliko mališana, i mislim da je ovo najmlađi uzrast koji je do sada posjetio naš rudnik. Ovo je jedan od načina da i djeca vide gdje to rade njihovi roditelji, ali i da im se ukaže na važnost poslova kojim se oni bave, pa i našeg preduzeća u cjelini Nadam se da će mališani ponijeti odavde lijepe utiske, te da će ove vrste okupljanja postati praksa i narednih godina”, rekao je ispred Uprave Dragiša Vidaković, izvršni direktor za proizvodnju uglja i razvoj rudnika.

Djeca su sve demonstracije rudara pratila sa velikim zanimanjem, a pokazano im je kako izgleda rudarska oprema i šta jedan radnik na površinskom kopu treba da posjeduje od opreme. Uz slikoviti prikaz objašnjeno im je šta je zadatak i posao rudara, te kakve su im radne obaveze. Nakon obilaska samog kopa, za mališane je bio organizovan i ručak u rudarskom restoranu preduzeća.

Za mališane je ovo bila svojevrsna ekskurzija i jedinstveno iskustvo, a mnogi su prvi put vidjeli velike rudarske mašine i ovu vrstu mehanizacije.

„Meni se najviše svidio damper, nisam nikad vidio nešto tako veliko. I svidio mi se restoran, jer je bilo pomfrita sa kečapom. Baš sam srećan što su me mama i tata doveli“, rekao je u dahu šestogodišnji Lazar.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dnevni horoskop za 4. oktobar

OVAN POSAO: Ako je za vas uspešan dan onaj koji počinje fizičkim aktivnosima ili poslom koji je povezan sa...

PET MAGAZIN: Genetska oboljenja ljubimica

Mace mogu da se prehlade, da ih boli stomak, zub ili da imaju neku virusnu infekciju. Ali, nije...

Apple objavio zašto se iPhone 15 pregrijava

Kompanija Apple saopštila je šta izaziva probleme sa pregrijavanjem nove iPhone serije. Kako kažu iz "jabuke", u pitanju je...

AGRO SAVJET: Počinje sezona jabuka – Kako da ne izgube hrskavost i slatkoću

Kraj ljeta i početak jeseni znači i smjenu voća i povrća i dolazak sezone jabuka. Najbolje vreme za uživanje...