Bijeljina će za deset dana ugostiti neka od najzvučnijih imena mladih karatista iz BiH i zemalja okruženja. O čemu se zapravo radi? Karate klub „Šampioni“ će 25. avgusta biti domaćin 18. po redu međunarodnog karate turnira „Noć šampiona – Bijeljina OPEN 2024“. Dva dana prije samog turnira KK „Šampioni“ će realizovati još jedan značajan sportski događaj. Biće to dvodnevni međunarodni „Kamp šampiona“ na kome će ove godine moći učestvovati isključivo takmičari koji su članovi karate reprezentacija matičnih država.

-Željeli smo da ove godine podignemo ljestvicu kada su u pitanju kriteriji kampa. I zadovoljni smo da nam se do danas prijavilo 115 učesnika, članova reprezentativnih karate selekcija iz šest zemalja. Prijave su otvorene do 21. avgusta tako da očekujemo da ovo nije konačan broj. Da bismo sve planirano omogućili, morali smo obezbijediti prisustvo kvalitetnih karate trenera na pomen čijih imena ustaju na noge karatisti u Evropi i svijetu. I uspjeli smo. U Bijeljinu za deset dana stižu Denis Muhović iz Sarajeva sa svojom ekipom i Žarko Raković iz Podgorice sa svojom ekipom. Za ljude koji su u svijetu karatea i koji prate karate ne treba ništa više govoriti o ovoj dvojici genija karate sporta. Sretni smo da će biti naši gosti, sretni smo da ćemo biti domaćini tako značajnog karate kampa i što naš KK „Šampioni“ doprinosi pozicioniranju Bijeljine na važno mjesto na mapi karate sporta Balkana i Evrope“, izjavio je za „Semberija INFO“ Milorad Marković, trener KK „Šampioni“ Bijeljina.

Denis Muhović (1976.) je 2002. godine osvojio zlatnu medalju na Evropskom karate prvenstvu (kategorija seniori, do 80 kg) održanom u Talinu (Estonija). Iste godine, proglašen je sportistom BiH u izboru Nezavisnih novina. Osnivač je i trener u Karate klubu „Champion“ iz Sarajeva koji samo ove godine ima preko 830 članova i održava treninge na 15 lokacija u Sarajevu. Tokom prošle godine njihovi takmičari su osvojili deset titula prvaka BiH kao i 19 medalja na zvaničnim međunarodnim takmičenjima (Svjetske igre, Karaje 1 lige, Svjetski Kup, Balkanska prvenstva…). Takođe, 32 takmičara KK „Champion“ izborili su mjesto u karate reprezentaciji BiH. Jedno od najzvučnijih imena ovoga kluba svakako je Anes Bostandžić koji je u maju ove godine osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Zadru. O kolikoj sportskoj veličini se radi dovoljno govori podatak da Anes ima tek 19 godina a već se uspio okititi titulom evropskog prvaka u seniorskoj kategoriji. I Anes stiže u Bijeljinu.

Žarko Raković (1981.) je trener u Karate klubu „Omladinac“ iz Crne Gore. Radi se o treneru koji je maksimalno posvećen karate sportu zahvaljujući čijem trudu je KK „Omladinac“ od 2012. godine proglašavan za najuspješniji karate klub u Crnoj Gori. Takmičari ovoga kluba su redovni učesnici međunarodnih takmičenja sa kojih se uglavnom vraćaju sa osvojenim medaljama. Raković je selektor ženske seniorske selekcije Crne Gore.

-Svaki dan sam u karate sportu. Od 8 do 9 i 30 ujutru jutarnji trening karatea, od 10 do 11 i po idem u teretanu sa drugovima, od 13 i 30 do 15 vodim popodnevni trening karatea, od 18 do 19 i 30 sam u MMA klubu ‘Bushido’ vježbam ili trčim sa drugovima. Od 20 do 21.30 h je večernji trening karatea, a od 22 do 23 radim sitne poslove oko kluba preko kompjutera i tako svaki dan“, izjavio je svojevremeno za jedan podgorički list.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име