Načelnik Savić učestvovao u Beču na Konferenciji u organizaciji OEBSA

Datum:

Share post:

„Na sastanku u Beču imao sam priliku da zajedno sa načelnikom Teočaka Taibom Muminovićem učestvujem u radu konferencije OEBS-a na temu Majevice i saradnje naših 5 opština (Ugljevik, Sapna, Teočak, Čelić i Lopare), koju je podržala Misija OEBS-a u BiH i kancelarija u Tuzli“- napisao je na Fejsbuk profilu načelnik opštine Lopare Rado Savić.

On je dodao da je bilo riječi o postignutim rezultatima do sada, kao i planovima za naredni period kada je u pitanju ova specifična saradnja preko entitetske linije.

Dalje je napisao da je veliki dio posla urađen na polju deminiranja zahvaljujući Vladi NJemačke koja je izdvojila 9 miliona evra i posao oko deminiranja, koji je u toku, biće završen do kraja 2024.godine.

„Takođe, na polju zaštite životne sredine u toku je izrada Akcionih planova u svakoj opštini i ti planovi će uskoro biti usvojeni i sigurno je da ćemo na pravi način i uspješno riješiti pitanje upravljanja otpadom.

I kao treće je pitanje turizma, za koji već imamo uz pomoć OEBS-a pripremljen plan, po kome će biti realizovana izgradnja kampova, staza i izletišta i drugih sadržaja“-navodi Savić te dodaje,

„Do sada zahvaljujući ovoj saradnji imamo uređenu i obilježenu biciklističku stazu koja prolazi kroz svih 5 opština, snimljen dokumentarni film o Majevici, kao i zajednički nastup na regionalnom sajmu turizma u Beogradu.

U našoj opštini će se još urediti i Majevička kuća, završiti dogradnja još jednog objekta za dječji vrtić ukupne vrijednosti 250 000 KM, kao i uređenje izletišta kod Sumporne vode za šta će biti izdvojeno od strane EU oko 20 000 KM. Takođe, kandidovano je još nekoliko projekata koji će biti od velike koristi za našu opštinu“.

Savić je dalje istakao da mu je veliko zadovoljstvo što se na ovoj konferenciji u Hofburgu u Beču govorilo o Majevici i o našoj opštini Lopare. Dugujemo ogromnu zahvalnost Misiji OEBS-a, ambasadoru Ageleru i odličnom timu iz kancelarije OEBS-a u Tuzli.

Ovim putem se zavalio i domaćinima, predstavnicima OEBS-a Sjeverne Makedonije koja je predsjedavajuća za 2023.godinu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Ukinuti odluke Šmita u roku od 7 dana – Srbi se povlače iz odlučivanja na nivou BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će zatražiti da se ukinu sve odluke Šmita u roku...

Aleksandar Trninić umjesto Vasića novi šef Kluba Ujedinjene Srpske u NS RS (foto)

Kostadin Vasić od danas nije više šef Kluba poslanika Ujedinjene Srpske u NS RS, saznaje portal Dešavanja u...

DODIK: NE BOJIM SE – IDEM DO KRAJA – OHR lobira kod patrijarha da obezbijedi susret mene i Šmita

„Nemojte mi pričati o sankcijama, idem do kraja, NE BOJIM SE“ Dodik tvrdi da OHR lobira kod patrijarha...

Plate osobama koje se nalaze pod američkim sankcijama (OFAK lista) biće uplaćivane na pošte u Srpskoj (foto)

Zbog opasnosti da bi se banke u BiH mogle naći u velikom problemu zbog osoba koje su pod...