Načelnik Ugljevika Vasilije Perić posjetio je danas domaćinstvo porodice Čuturić u Ugljevičkoj Obriježi koja se bavi plasteničkom proizvodnjom organskog povrća i uručio im podsticajno rješenje od 2.000 KM.

Perić je istakao da je važno da se proizvodi zdrava hrana na našim prostorima te dodao da se za potrebe poljoprivrede iz lokalnog budžeta izdvoji na godišnjem nivou 350.000 KM

-Ovo je divna porodica, koja se bavi plasteničkom proizvodnjom i koja proizvodi zdravu hranu. Do sada smo zajedno sa međunarodnim donatorima obezbjedili 54 plastenika. Nastavićemo ubuduće sva ovakva domaćinstva podržavati oko nabavki plastenika i potrebne opreme-rekao je Perić.

Domaćin Miro Čuturić zahvalio je za podršku i rekao da proizvodi papriku, paradajz i krastvac u sedam plastenika i najavljuje proširenje od još pet plastenika i proizvodnju dinje.

-Hranu koju proizvodimo nije prskana hemijskim preparatima. Svi proizvodi su sigurni. Naše proizvode konzumiraju od malog djeteta do djeda i bake-rekao je Čuturić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име