Saopštenje za javnost načelnika Opštine Šamac Đorđa Milićevića prenosimo u cijelosti:

Današnjim obilaskom domaćinstava na području opštine Šamac konstatovano je da su u sinoćnjem olujnom nevremenu najveća oštećenja na već oštećenim individualno-stabenim objektima pretpjeli mještani u mjesnim zajednicama Pisari (20 objekata),Tišina (10 objekata) i Šamac (30 objekata).

Osim individualno-stambenih objekata na podruičju mjesne zajednice Šamac ustanovljena su velika oštećenja na krovnim konstrukcijama na 17 objekata kolektivnog stanovanja (zajednice etažnih vlasnika).

Što se tiče javnih objeata najveća oštećenja su na Vatrogasnom domu u Šamcu koji je u potpunosti uništen, srednjoj školi, četiri Doma kulture, Centru za hemodijalizu i osnovnoj školi u Šamcu.

Kada je u pitanju sanacija kvarova na električnoj mreži, aktivnim angažmanom pripadnika Elektrodistribucije uz podršku tima iz Doboja otklonjeni su kvarovi i puštena električna energija u mjesnim zajednicama Gajevi, Srednja Slatina, Obudovac, Batkuša, Obudovac 2, Brvnik, Novo Selo 2, Donja Slatina, Gornja Slatina i Kornica.

Ekipe su trenutno angažovane na otklanjanju kvarova u Crkvini i Tišini, gdje se uspostava električne energije očekuje do kraja dana najdalje do ujutru.Manji kvarovi i oštećenja na električnoj mreži će biti otklonjeni nakon saniranja kvarova na glavnim dalekovodima.

Službenici Centra za socijalni rad su na terenu i obilaze korisnike socijalne pomoći s ciljem pružanja neophodne interventne pomoći.

Za sva lica kojima je olujnim nevremnom uništena stambena jedinica i ista nije uslovna za stanovanje, Opština Šamac je već od juče obezbijedila alternativni smještaj u Hotelu „Plaža“. Kontakt telefon na koji se građani mogu obratiti je 054/611-637.

Svi magistralni, regionalni i loklani putevi su prohodnim sinoćnim brzim intervencijama naših službi.

Pripadnici specijalne službe Republičke civilne zaštite i TVSJ Šamac aktivno rade na otklanjanju oštećenih dijelova krovne konstrukcije za koje postoji opasnost od pada i ugrožavanja bezbjednosti.

Pripadnici svih naših raspoloživih službi ulažu nadljudske napore kako bi otklonili posljedice olujnog nevremena, s tim u vezi pozivamo građane da koliko su u mogućnosti očiste parcele ispred svojih objekata.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име