Na sajmu u Bijeljini romanijski kajmak, kozji sir, drvene eko-kuće

Datum:

Share post:

Opština Sokolac će se na 18. Poljoprivrednom sajmu u Bijeljini predstaviti romanijskim kajmakom, drvenim eko-kućama, kozjim sirom, medom i pčelinjim proizvodima, ljekobiljem, turističkom ponudom, te bogatom kulturnom baštinom, rekao je načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

On je, nakon razgovora s predstavnicima bijeljinske firme “Grad”, rekao da je romanijski skorup-kajmak autohtoni proizvod ovog kraja koji je u martu dobio sertifikat Međunarodne organizacije za zaštitu intelektualnog vlasništva (WIPO), kojim se priznaje pravo zaštite u 29 zemalja svijeta, što uključuje i 9 zemalja EU.

On je istakao da se u sokolačkoj firmi “Hamdo grup” proizvode potpuno opremljene dvospratne eko-drvene kuće za tržište Turske, te da bi se i one mogle naći u jednoj od sajamskih hala na ovoj privrednoj manifestaciji.

Načelnik opštine Sokolac naglasio je da su kapaciteti proizvodnje peleta u ovoj lokalnoj zajednici oko 40.000 tona i da ovaj proizvod zaslužuje da bude prezentovan na svim sajmovima.

TESTNA REKLAMA

Direktor “Grada” Slaviša Cacanović istakao je da je posjeta Sokocu jedna u nizu posjeta opštinama u širem okruženju, kako bi kvalitetnije prezentovali ovaj sajam, prikupili inicijative lokalnih zajednica u BiH, Republici Srpskoj, Srbiji i Hrvatskoj koje će dobro doći u pripremama za ovaj sajam.

On je naveo da Sajam poljoprivrede ima sve neophodne sadržaje – izložbu stoke, poljoprivredne mehanizacije, štandove u halama za izlaganje eksponata, koje, prema procjeni firme “Grad”, posjeti oko 10.000 lica.

Cacanović je istakao da će ove godine partner organizatoru Sajma poljoprivrede u Bijeljini biti Privredna komora Vojvodine i da očekuje oko 150 izlagača.

Osamnaesti sajam poljoprivrede u Bijeljini biće održan od 20. do 22. septembra, a organizator ove manifestacije je “Grad”, pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republuke Srpske, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara i Grad Bijeljina.

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...