Na prvenstvu RS kk „UNSU“ iz Bijeljine osvojio osam medalja sa osam takmičara (foto)

Datum:

Share post:

Saopštenje kk „UNSU“ prenosimo u cjelosti:

„Proteklog vikenda, tačnije u subotu takmičari našeg kluba nastupali su na pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Republike Srpske za djecu do 13 godina u Trebinju.

Kako smo najavili, osmoro naših takmičara nastupilo je na ovogodišnjem prvenstvu i osvojilo isto toliko medalja; dvije zlatne, dvije srebrne i četiri bronzane. Ovim je ostvaren stoprocentan učinak kada uzmemo broj učesnika ispred našeg kluba i broj osvojenih odličja.

Ono što nas raduje jeste činjenica da svake godine iz našeg mlađeg pogona dobijemo nove prvake, a to je ovaj put Jana Ivković koja je osvojila prvo mjesto u borbama u konkurenciji pionirki 2012 godište (-36).

Po ko zna koji put titulu najbolje u Republici Srpskoj odbranila je jedna od naših najuspješnijih takmičarki Milica Mia Vujić u konkurenciji U14 (-54).

Mušku konkurenciju predstavljali su Andrej Jakovljević, Andrej Đurić i Lazar Šikuljak u borbama u konkurenciji 2011 i 2010 godište. Njima je ovo prvi nastup na Prvenstvu Srpske i sva trojica su zabilježili odlične nastupe osvojivši drugo i dva treća mjesta .

U katama pojedinačno u konkurenciji djevojčica U14 Milica Mijić je osvojila bronzanu medalju, dok je njena mlađa sestra Marija osvojila treće mjesto u borbama u konkurenciji pionirki 2011 godište (-50). U konkurenciji najmlađih pionirki u katama u uzrastu 2015 godište prvu svoju republičku medalju osvojila je Nikolina Ina Ivković.

U generalnom plasmanu klubova po uspješnosti naš klub se sa osam medalja ( 2 zlatne, 2 srebrne i 4 bronzane) našao u top deset klubova po uspješnosti čime smo vrlo zadovoljni sobzirom na broj učesnika koji smo imali ovaj put.

Pojedinačno prvenstvo Republike Srpske održano je u Trebinju u organizaciji karate saveza Republike Srpske, te tehničkoj organizaciji Regionalnog karate saveza „Hercegovine, Sarajeva i Romanije“ i karate kluba „Hercegovac“ iz Bileće kao domaćina.

Na prvenstvu je učestvovao 41 klub sa 440 taakmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji u 547 prijavljenih kategorija.

Ono što ove uzraste očekuje u narednom periodu jeste prije svega, niz pripremnih turnra, a nakon toga državno prvenstvo na kojem će se boriti za plasman na balkansko prvenstvo za djecu.

Ekipu je ovaj put uspješno predvodila naša Jelena Tripunović licencirani trener karate saveza Republike Srpske.

U ime UO kluba, čestitamo našim takmičarima i takmičarkama, a roditeljima se zahvaljujemo na podršci. Zahvalnost kao i svaki put dugujemo našem generalnom sponzoru kluba kompaniji @lykosbalkanmetals.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Crvena zvezda za potvrdu titule, Partizan za produžetak sna

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraće utakmicu u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije. 173. izdanje fudbalske svetkovine...

SELAK: Ne zaboravimo da smo narod Pupina, Tesle i Đokovića

Selak: Ne zaboravimo da smo narod Pupina, Tesle i Đokovića Naš narod je u 20. vijeku dao ogroman doprinos...

KK “Budućnost“ iz Bijeljine večeras protiv Jahorine u finalnoj seriji za prvaka Srpske

Bijeljinski tim izborio je finale nakon trijumfa u majstorici protiv gradskog rivala Radnika rezultatom 74:72, i na kraju...

Vučić – O’Brajanu: Suprotstavićemo se nasilju nad srpskom državom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je američkom diplomati Džejmsu O'Brajanu na jasnom stavu da Priština mora da formira...