Na poziv Mitropolije crnogorsko – primorske Dodik posjetio svetinje u Crnoj Gori

Datum:

Share post:

Na poziv Mitropolije crnogorsko – primorske srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je svetinje u Crnoj Gori.

– U manastiru Praskvica koji je nedavno proslavio veliki jubilej 600 godina postojanja, uvaženog gosta dočekao je iguman ovog manastira arhimandrit Dimitrije i namjesnik protosinđel Kliment – saopšteno je iz Mitropolije.

Osim paštrovskih manastira, Dodik je posjetio i Hram Svetog Save u Tudorovićima, gdje ga je dočekao nadležni paroh protojerej Dragoslav Rakić, navodi se u saopštenju.

Svetinje Paštrovića Dodik je, na praznik Preobraženja Gospodnjeg, posjetio na poziv Mitropolije, istaknuto je u saopštenju.

TESTNA REKLAMA

Posjeta srpskog člana Predsjedništva Bih hramovima trajala je tri sata nakon čega se uputio u Trebinje gdje će prisustvovati svečanostima povodom slave Grada, Preobraženja Gospodnjeg. 

– Danas na veliki praznik Preobraženja Gospodnjeg, na poziv Mitropolije crnogorsko-primorske, posjetio sam svetinje Paštrovića. Manastir Praskavica nedavno je obilježio 600 godina postojanja. S obzirom na to da sam tada bio pozvan, ali spriječen da dođem, ljubazni domaćini pozvali su me danas na ovaj veliki praznik – napisao je Dodik na svom Tviter nalogu. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dodik: Ja hoću da vidim Republiku Srpsku samu i nezavisnu

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Vlasenici da Republika Srpska ima šansu...

PETROVIĆ: SDS će rasturiti partiju šaha, figure pokreće narod

-Srpska demokratska stranka, stranka koja će rasturiti partiju šaha u Izbornoj jedinici 6 samo zato jer naše figure...

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate (foto)

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate. Druženje sa kandidatima SPS u Bijeljini koje je organizovao Gradski odbor Socijalističke partije...

SPS: Selak posjetio bijeljinski „Pass“ (foto)

Predsjednik Socijalističke partije Srpske i narodni poslanik Goran Selak sa delegacijom SPS posjetio je bijeljinsku kompaniju "Pass" gdje...