NA OPŠTINI ŠAMAC PROGLAŠENO STANJE ELEMENTARNE NEPOGODE (foto)

Datum:

Share post:

Večeras u 20.00 časova je održana hitna sjednica Štaba za vanredne situacije opštine Šamac, na kojoj je proglašeno stanje elementarne nepogode, prouzrokovano olujnim neveremenom koje je pogodilo cijelu opštinu Šamac, a koje je za sobom ostavilo posljedice u vidu ogromne materijalne štete kako na privatnim objektima, tako i na privrednim i objektima javnih ustanova, poljoprivrednom zemljištu i usjevima.

Na sastanku su dogovoreni dalji koraci s ciljem hitnog izlaska na teren, prikupljanja podataka, utvrđivanja nastale štete i otklanjanja štete prouzrokovane večerašnjim neveremenom.

Na terenu su angažovani u punom kapacitetu JP „Slobodna zona“ d.o.o. Šamac, KP „Vododvod i kanalizacija“ a.d. Šamac, Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica, služba civilne zaštite opštine Šamac, policijska stanica Šamac, preduzeće „Ušće Bosne“ i Elektridistribucija.

Prvobitno se kreće sa uklanjanjem srušenih stabala i raščišćavanjem glavnih ulica i dionica na magistralnom putu, s ciljem prohodnosti i sigurnosti u istim, a zatim će se preuzimati sve ostale neophodne radnje.

Prema informacijama iz JZU „Dom zdravlja“ Šamac nije prijavljen nijedan slučaj fizičke povrede usljed snažnog olujnog nevremena, kada su u pitanju sugrađani.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pao Zakon kojim se diže prag za ulazak u PDV sistem na 100.000 KM

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u prvom čitanju nije usvojio izmjene Zakona o PDV-u kojim se...

Mališani Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju priredili predstavu za drage goste (foto)

U prostorijama Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju, povodom obilježavanja “Dječije nedjelje” mališani su pripremili progodnu...

Mališani Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ uz predstavu „Tajanstveni hipotalamus“ učili o prijateljstvu (video)

Javna ustanova Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj” brojnim aktivnostima obilježava Međunarodnu nedjelju djeteta pod sloganom “Drugarstvo čuvajmo, ljubav...

Predstavnici Evangelističke crkve iz Groβbeeren-a uručili 506 paketa pomoći Centru za socijalni rad Bijeljina – saradnja duga 20 godina (foto)

Saradnja između Centra za socijalni rad Bijeljina i Evangelističke crkve iz Groβbeeren-a (Njemačka) traje već 20 godina, a...