Na Јahorini idealni uslovi za skijanje

Datum:

Share post:

Na Јahorini su danas, 50. dana tekuće skijaške sezone, idealni uslovi za skijanje – visina snijega iznosi 110 centimetara, a staze su odlično uređene, rečeno je iz Olimpijskog centra “Јahorina”.
Skijaši i borderi uživaju u potpunom kapacitetu skijališta u terminu dnevnog skijanja, a u pogonu su i novi liftovi – sidro “Prača” i ski-lift “Oštra glava”, kao i novootvoreni snoubord park na stazi “Trnovo”.

Noćno skijanje je moguće svaki dan od 18.00 do 21.00 čas, dok je u periodu između dnevnog i noćnog skijanja gostima Olimpijskog centra za zabavu dostupna staza za sankanje na Poljicama, dužine 600 metara.

Iz Olimpijskog centra “Јahorina” najavljuju da će tokom narednog vikenda za noćno skijanje biti puštene u pogon i novoosvijetljene ski-staze “Trnovo” i “Prača”.

Prema podacima Olimpijskog centra, stazama Јahorine svakodnevno skija više od 6.000 skijaša i bordera, dok je ukupan broj skijaša u tekućoj sezoni premašio 130.000, koji su današnjim danom ostvarili oko 950.000 korištenja vertikalnog ski-transporta.

Uz napomenu da meteorolozi za naredne dane najavljuju pogodne uslove za boravak na planini, iz Olimpijskog centra ističu da su smještajni kapaciteti do kraja februara u potpunosti popunjeni, i to ne samo na Јahorini već i u okolnim mjestima.

Na Јahorini trenutno boravi veliki broj gostiju iz Velike Britanije, Rumunije, Mađarske, Poljske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali i mnogih drugih zemalja, a slijedeće sedmice se, zbog praznika u Srbiji, očekuje veći broj gostiju iz te zemlje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Radislav Jovičić na IV Međunarodnom naučnom skupu “Savremeni izazovi i prijetnje bezbjednosti” (foto)

-Velika mi je čast biti učesnik današnje konferencije na ovom našem, prestižnom Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banjaluci, na...

VUKANOVIĆ: Dodik je podržao smjenu Nikole Poplašena

Vukanović podsjetio Dodika kako je govorio kada je smjenjivan Poplašen „Ako ste tada provodili oduke visokog predstavnika, zašto...

DODIK: Ukinuti odluke Šmita u roku od 7 dana – Srbi se povlače iz odlučivanja na nivou BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će zatražiti da se ukinu sve odluke Šmita u roku...

Aleksandar Trninić umjesto Vasića novi šef Kluba Ujedinjene Srpske u NS RS (foto)

Kostadin Vasić od danas nije više šef Kluba poslanika Ujedinjene Srpske u NS RS, saznaje portal Dešavanja u...