NA DODIKOV ZAHTJEV SMIJENJENA tri člana Uprave “Alumine“

Datum:

Share post:

Tri člana Uprave kompanije „Alumina“ Milorad Motika, Zoran Obrenović i Radislav Filipović smijenjeni su danas, a na njihova mjesta imenovani su Milan Baštinac, Danijel Dragičević i Željko Đurić!
 

Nakon što je prošle sedmice sa mjesta predsjednika Uprave smijenjen Motika, a ove sedmice na njegovu poziciju imenovan Mile Matić, danas su uslijedile nove promjene u sastavu Uprave „Alumine“, kćerke firme Fabrike glinice „Birač“ i njenog najprofitabilnijeg dijela.

Prema nezvaničnim informacijama, smjenu članova Uprave tražio je od stečajnog upravnika FG „Birač“ Laze Đurđevića lično član Predsjednišva BiH iz RS i lider SNSD-a Milorad Dodik.

Đurđević se javio na poziv našeg novinara, ali je rekao da nije u prilici da daje izjavu.

TESTNA REKLAMA

Predsjednik Uprave Mile Maltić bio je nedostupan na telefon.

Na upražnjena mjesta u Upravi „Alumine“ postavljeni su, prema tvrdnjama izvora CAPITAL-a, Milan Baštinac, koji je pomoćnik ministra za energetiku, Danijel Dragičević, trenutni šef Dodikovog kabineta i Željko Đurić, šef kabineta premijera RS Radovana Viškovića, koji je ranije radio kao rukovodilac i menadžer u kompaniji „Boksit“ iz Milića.

Podsjećamo, prije dva dana Upravni odbor firme „Alumina“ izabrao je za predsjednika Uprave Milu Matića, nakon što je prošle sedmice sa te pozicije smijenjen Milorad Motika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...