NA DANAŠNJI DAN Tito primljen u Klinički centar u Ljubljani

Datum:

Share post:

Na današnji dan 3. januara 1980. godine predsjednik SFRJ Josip Broz Tito primljen je u Klinički centar u Ljubljani. Pošto operacija krvnih sudova nije uspjela, 3. februara mu je amputirana noga.

Istog dana 1993. godine predsjednici Rusije i SAD, Boris Jeljcin i Džordž Buš, potpisali Sporazum o smanjenju nuklearnog oružja za dvije trećine (START-II).

Na današnji dan 1996. godine predstavnici međunarodnih mirovnih snaga u BiH saopštilu su da je u BiH nakon završetka rata ostalo četiri do pet miliona mina i da će čišćenje minskih polja trajati 30 godina.

Širom Srbije 1997. godina nastavljeni su masovni građanski i studentski protesti. Protesti su počeli u novembru 1996. godine zbog falsifikovanja rezultata na lokalnim izborima na kojima je pobijedila opoziciona koalicija „Zajedno“.

TESTNA REKLAMA

Na današnji dan 2000. godine na prvim parlamentarnim izborima nakon smrti Franje Tuđmana, ubjedljivo je pobijedila koalicija opozicionih stranaka. Odziv birača bio je 80 odsto.

Istog dana 2002. godine generalni sekretar UN Kofi Anan, odobrio je osnivanje suda za ratne zločine tokom desetogodišnjeg rata u Sijera Leoneu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...