NA DANAŠNJI DAN Radovan Karadžić prihvatio ustavne principe predviđene Vens-Ovenovim mirovnim planom

Datum:

Share post:

Na današnji dan 12. januara 1942. godine Italijanski guverner okupirane Crne Gore u Drugom svjetskom ratu general Pircio Biroli naredio je da se za jednog ubijenog ili ranjenog oficira strijelja 50, a za podoficira ili vojnika 10 civila.

Istog dana 1976. godine umrla je engleska spisateljica Agata Kristi, autor mnogih detektivskih romana. Kao najpoznatija djela izdvajaju se: „Ubistvo Rodžera Ajkrofta“, „Leš u sarkofagu“, „Ubistvo u `Orijent-ekspresu`“, „Deset malih crnaca“.

Na mirovnim pregovorima u Ženevi 1993. godine predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić prihvatio je ustavne principe predviđene Vens-Ovenovim mirovnim planom.

Istog dana 1995. godine Savjet bezbjednosti UN za još sto dana produžio je djelimičnu suspenziju sankcija Saveznoj Republici Jugoslaviji.

TESTNA REKLAMA

Na današnji dan 1996. godine prve ruske jedinice u sastavu Ajfora stigle su u BiH, u prvoj zajedničkoj vojnoj misiji s trupama SAD i ostalih zapadnih zemalja poslije Drugog svjetskog rata.

Velika Britanija prije 21. godinu, tačnije 2000. godine homoseksualcima je dozvolila službu u oružanim snagama.

U helikopterskoj nesreći koja se dogodila u Makedoniji 2008. godine poginuli su vojnici koji su se vraćali iz misije u BiH.

U razornom zemljotresu koji je 2010. godine pogodio Haiti poginulo više od 200.000 ljudi, oko 300.000 povrijeđeno, a preko milion ljudi ostalo je bez kuća.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Hiljadu učesnika iz 58 klubova na Međunarodnom rukometnom turniru u Bijeljini

Hiljadu učesnika iz 58 klubova na Međunarodnom rukometnom turniru u Bijeljini. BIJELJINA HANDBALL CUP 2022 će biti održan 19,...

NAŠA REPUBLIKA SRPSKA na današnji dan DOBILA IME

Narodna skupština Srpske Republike BiH usvojila je u Banjaluci 12. avgusta 1992. godine Deklaraciju o državnom i političkom...

RiTE „Ugljevik“ i „Elektro – Bijeljina“ u plusu – Za pola godine ostvarena VIŠEMILIONSKA DOBIT

Zavisna preduzeća Elektroprivrede Republike Srpske (ERS), osim Elektrokrajine, završila su prvu polovinu ove godine u plusu te...

SAVO MILOŠEVIĆ novi trener Partizana

Legendarni srpski fudbaler Savo Milošević vratio se na klupu Partizana, objavili su mediji u Srbiji. Nakon eliminacije u kvalifikacijama...