NA DANAŠNJI DAN počelo suđenje Slobodanu Miloševiću

Datum:

Share post:

Na današnji dan 12. februara 1882. godine rođen je srpski slikar Ljubomir Ivanović, pionir srpske grafike. Poslije studija na Državnoj akademiji u Minhenu bio je profesor Umjetničke škole u Beogradu. U srpskom slikarstvu je crtež od pomoćne slikarske discipline razvio do samostalnog umjetničkog djela.

Njemački vojnici 1942. godine ubili su 42 zatvorenika koja su bježala iz logora Crveni krst kod Niša, u Drugom svjetskom ratu, a 105 zatvorenika uspjelo je da pobjegne. Za odmazdu streljano je 850 ljudi.

U Beogradu 1949. godine počela je nastava na Akademiji za pozorišnu umetnost, osnovanoj 1948.

Sjedinjene Američke Države 1986. godine izručile su Jugoslaviji Andriju Artukovića, ministra unutrašnjih poslova Vlade Nezavisne Države Hrvatske u Drugom svjetskom ratu. Jugoslovenske vlasti Artukovića, koji je poslije rata pobjegao iz zemlje, optužile za ratne zločine počinjene nad civilima, među kojima je bilo najviše Srba i Jevreja.

TESTNA REKLAMA

Na današnji dan 2002. godine pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Hagu počelo je suđenje bivšem predsjedniku Srbije i Jugoslavije Slobodanu Miloševiću, prvom šefu države. Milošević je u maju 1999. optužen za zločin protiv čovječnosti, kršenje zakona i pravila rata i genocid tokom ratova u Hrvatskoj i Bosni i sukoba na Kosovu.

U Sloveniji 2006. godine otkriven je virus ptičije gripe H5.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Noć Jackpotova u Brčkom u Vegas Casinu 18. avgusta

Vegas Casino je za vas priredio Noć Jackpotova i četiri specijalna welcome Jackpota: 3x300KM i 1x500KM uz redovne...

Prijavite se za onlajn kurs o preduzetništvu u ekonomiji u razvoju

HarvardX nudi besplatan onlajn kurs “Entrepreneurship in Emerging Economies”, koji je namijenjen svima koji žele da istraže kako...

Penzioneri najčešći korisnici besplatne pravne pomoći

Centru za pružanje besplatne pravne pomoći u prvoj polovini ove godine obratila se 2.581 osoba, što je neznatno...

Gradonačelnik Petrović predložio Episkopa Fotija za Povelju Grada

Gradonačelnik grada Bijeljina LJubiša Petrović u skladu sa članom 17. stav 3. Odluke o priznanjima u Gradu Bijeljina,...