Na današnji dan u NATO NAPADIMA pogođene zgrade Ministarstva odbrane i GŠ VJ

Datum:

Share post:

Na današnji dan 30. aprila 1915. godine u Parizu je osnovan Jugoslovenski odbor, organizacija srpskih, hrvatskih i slovenačkih političkih emigranata iz Austro-Ugarske koja je u vreme Prvog svetskog rata vodila akcije za oslobađanje južnoslovenskih zemalja od Austro-Ugarske i za njihovo ujedinjenje sa Srbijom i Crnom Gorom.

Istog dana 1941. godine Nezavisna Država Hrvatska donijela je zakon o rasnoj pripadnosti na osnovu kojeg su počeli progoni Srba, Jevreja i Roma.

 
Na današnji dan 1945. godine Adolf Hitler i njegova ljubavnica Eva Braun izvršili su samoubistvo u podzemnom bunkeru u Berlinu. Ruske trupe ušle su u centar Berlina, osvojile Rajhstag i druge državne institucije, dok su savezničke trupe osvojile Minhen, a francuske ušle u Austriju.

Istog dana 1945. godine Jugoslovenska vojska oslobodila je u Drugom svjetskom ratu ustaški logor Jasenovac. Dok je 1953. godine u Beogradu za posjetioce otvoren Željeznički muzej, prvi takav muzej u Jugoslaviji, osnovan u februaru 1950. godine.

TESTNA REKLAMA

Na današnji dan 1999. godine u vazdušnim napadima NATO na SR Jugoslaviju pogođene su zgrade Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Jugoslavije u užem centru Beograda.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...

Zlatko Maksimović prisustvovao svetoj arhijerejskoj liturgiji povodom slave Grada Bijeljina

Povodom obilježavanja slave Grada Svetog Pantelejmona, jutros je sa početkom u 10 časova, služena sveta arhijerejska liturgija u...

DODIK: Poziv građanima i preduzećima da se upoznaju sa instaliranjem solarnih panela

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je domaćinstva i preduzeća da se u narednom periodu upoznaju s...