Na današnji dan u NATO NAPADIMA pogođene zgrade Ministarstva odbrane i GŠ VJ

Datum:

Share post:

Na današnji dan 30. aprila 1915. godine u Parizu je osnovan Jugoslovenski odbor, organizacija srpskih, hrvatskih i slovenačkih političkih emigranata iz Austro-Ugarske koja je u vreme Prvog svetskog rata vodila akcije za oslobađanje južnoslovenskih zemalja od Austro-Ugarske i za njihovo ujedinjenje sa Srbijom i Crnom Gorom.

Istog dana 1941. godine Nezavisna Država Hrvatska donijela je zakon o rasnoj pripadnosti na osnovu kojeg su počeli progoni Srba, Jevreja i Roma.

 
Na današnji dan 1945. godine Adolf Hitler i njegova ljubavnica Eva Braun izvršili su samoubistvo u podzemnom bunkeru u Berlinu. Ruske trupe ušle su u centar Berlina, osvojile Rajhstag i druge državne institucije, dok su savezničke trupe osvojile Minhen, a francuske ušle u Austriju.

Istog dana 1945. godine Jugoslovenska vojska oslobodila je u Drugom svjetskom ratu ustaški logor Jasenovac. Dok je 1953. godine u Beogradu za posjetioce otvoren Željeznički muzej, prvi takav muzej u Jugoslaviji, osnovan u februaru 1950. godine.

TESTNA REKLAMA

Na današnji dan 1999. godine u vazdušnim napadima NATO na SR Jugoslaviju pogođene su zgrade Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Jugoslavije u užem centru Beograda.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...