Na današnji dan prije 38 godina ubijen Džon Lenon/video/

Datum:

Share post:

Na današnji dan, 8. decembra 1980. godine, u Njujorku je ubijen Džon Lenon, osnivač jedne od najpopularnijih muzičkih skupina svih vremena – The Beatles.

Lenona je ispred zgrade Dakota dok se vraćao sa snimanja materijala za novi album ustrijelio Mark Čepman kojem je u avgustu odbor za pomilovanja po deseti put odbio zahtjev za puštanjem na uslovnu slobodu.

TESTNA REKLAMA

Lenon se osim muzike bavio i političkim aktivizmom, a njegove pjesme, slušaju se i danas, punih 38 godina nakon njegove smrti.

Pjesme Help, Strawberry Fields Forever i I Am The Walrus bili su Leonovi važniji doprinosi Beatlesima koji su osvojili srca slušaoca i top liste. Grupa se raspada 1970. godine, a posljednji Lenonovi hitovi za grupu bili su Revolution, Across the Universe, Don’t Let Me Down i Come together.

Posebnu ulogu u životu slavnog muzičara imala je njegova supruga kontroverzna japanska umjetnica Joko Ono.

Britanski pisac Rej Konoli u svojoj novoj knjizi „Biti John Lennon: Nemiran život“ tvrdi da se Lenon pod njenim uticajem počeo drogirati heroinom i da je japanska umjetnica navodno odigrala ključnu ulogu u raspadu Beatlesa.

Video

Izvor: www.nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...

Protivgradne rakete spriječile veću štetu na usjevima

Ispaljivanje protivgradnih raketa nije uzrok suše u Republici Srpskoj, kao što tvrdi predsjednik Udruženja mljekara Vladimir Usorcac, već...