Muškarci s Kosova žene Čehinje: Brak plaćaju 10.000 evra

Datum:

Share post:

Prema podacima češke Nacionalne centrale za borbu protiv organizovanog kriminala (NCOZ) u toj zemlji, umesto dosadašnje prakse sklapanja lažnih brakova Čehinja sa strancima, postoji novi trend lažnih udaja državljanki Češke u drugim zemljama EU, a list "Mlada fronta dnjes" navodi da takve "bračne usluge" muškarci sa Kosova Čehinjama plaćaju do 10.000 evra, kako ne bi bili deportovani iz Unije.

Podsjeća se da je u martu prošle godine češka policija upala u nekoliko kuća na sjeveru zemlje, pri čemu je uhapšeno pet osoba, četvoro iz Češke i jedan sa Kosova.

Češkom tužilaštvu grada Libereca stigao je zahtjev njemačkih vlasti da im predaju muškarca sa Kosova za kojeg se ispostavilo da je bio organizator lažnih brakova koje su Čehinje sklapale u Njemačkoj sa muškarcima sa Kosova koji su željeli da ostanu u toj zemlji.

"Brakova bi moglo da bude na stotine", poručeno je tada iz njemačkog Državnog tužilaštva u Frankfurtu.

TESTNA REKLAMA

Portparol NCOZ Jaroslav Ibehej kazao je da je "Čehinjama kao državljankama EU administrativno obezbjeđivan posao i boravak u Njemačkoj, a njihovi muževi su pak na osnovu fiktivnih brakova sklopljenih na Kosovu tražili boravak u Njemačkoj po osnovu spajanja porodica.

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...