MUP Srpske putem lizinga uzima u najam 102 vozila

Datum:

Share post:

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske iznajmiće za potrebe policije 100 vozila i dva luksuzno opremljena automobila na period od četiri godine što će biti plaćeno 5,76 miliona maraka.

MUP, kojim rukovodi Dragan Lukač, tender za nabavku usluga iznajmljivanja/najma novih putničkih motornih vozila putem operativnog lizinga na period do 48 mjeseci raspisao je juče.

Operativni leasing znači da MUP uzima vozila na upotrebu i za to plaća određenu naknadu. MUP neće otkupiti vozila, odnosno vozila su za vrijeme trajanja lizinga u vlasništvu davaoca leasinga / auto kuće. MUP po isteku četiri godine vozila vraća ili može da obnovi ugovor za nova, modernija vozila.

MUP traži da iznajmi ukupno 100 putničkih vozila i dva luksuzna automobila, a što će platiti 4,93 miliona KM bez PDV-a, odnosno 5,76 miliona KM s uračunatim porezom.

TESTNA REKLAMA

Nabavka je podijeljena u četiri lota, pa je tako prvim predviđen najam 20 vozila koji će biti plaćen oko milion maraka bez PDV-a.

Drugim lotom traži se zakup 80 vozila, za šta je namijenjeno 3,76 miliona KM bez PDV-a, dok se trećim i četvrtim lotom traži po jedno vozilo, pojedinačne vrijednosti najma 80.000 i 85.000 KM bez PDV-a.

Što se tiče zahtjeva MUP-a za 100 vozila traženih prvim i drugim lotom propisano je da moraju da budu bijele boje te da imaju, između ostalog, putni kompjuter, MEDIA uređaj sa ekranom osjetljivim na dodir i četiri zvučnika, poluautomatsku klimu, kolor termoizolaciona stakla, elektronsku zaštitu protiv krađe vozila…

Za dva automobila, pojedinačne vrijednosti najma 93.600 KM i 99.450 KM sa PDV-om, traži se bogata oprema, između ostalog, dvozonski digitalni klima uređaj sa senzorom vlage, kožni volan, navigacija, komforna telefonija bez vanjske antene, putni kompjuter u boji, radarsko skeniranje ispred vozila, roletne na prozorima, utičnice, hromirana maska… Automobili treba da budu crni metalik, a dimenzije vozila su propisane u rasponu od nekoliko milimetara što je najčešći način da se odredi tačna marka vozila koje se želi kupiti, u ovom slučaju iznajmiti.

Ponuđač treba da garantuje da je u mjesečne usluge korištenja lizinga uključena registracija vozila i kasko osiguranje na period od četiri godine, po dva seta novih ljetnih i zimskih guma, redovni servisi i održavanje.

Svi koji MUP-u žele iznajmiti vozila ponude mogu predati do 1. avgusta, a biće izabrani oni koji ponude najnižu cijenu najma.

Izvor: capital.ba
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Borbelj i Olivera Jevtić pobjednici Atletske trke “Ugljevik 2022“

Pobjednici Sedme atletske trke "Ugljevik 2022" koja je održana sinoć su Đuro Borbelj i Olivera Jevtić iz Srbije. Trka...

Danas počinje Velikogospojinski post – SPC se priprema za praznik Uspenija Presvete Bogorodice

Za pravoslavne vjernike danas je počeo Velikogospojinski post kojim se pripremaju za praznik Uspenija Presvete Bogorodice - Velike...

Google ima sjajne vijesti za gejmere

Tokom ove nedjelje Google je počeo sa isporukom funkcije, koja će gejmerima omogućiti da igre iz clouda pokrenu...

AGRO SAVJET: Kako osušiti i čuvati origano

Sušenje origana nije zahtjevan postupak, ali je potrebno držati se određenih pravila sušenja. Origano je mediteranski začin intenzivnog mirisa...