Muškarac priveden zbog ubistva psa

Datum:

Share post:

Pripadnici policije u Sanskom Mostu priveli su M. D., koji je osumnjičen za ubistvo psa belgijskog ovčara starog dvije i po godine, koje se dogodilo prije nekoliko dana.

Kako saznajemo, policija je izvršila pretres kuće u kojoj živi osumnjičeni u neposrednoj blizini azila za napuštene životinje, gdje se odigrao ovaj događaj, i prilikom pretresa izuzeti su pištolj i lovačka puška sačmarica.

Osumnjičenog M. D. policiji su prijavili aktivisti Udruženja „Spas za životinje“, koje vodi brigu o ovom azilu, te su naglasili kako je on i ranije prijetio da će pucati na njih i pse. U Udruženju ističu kako je pas bio cijepljen i uredno registrovan sa svim potrebnim papirima.

Muškarac je saslušan u policiji i predat u Tužilaštvo USK. Na teret mu se stavlja krivično djelo mučenje i ubijanje životinja, koje je regulirano Članom 318. Krivičnog zakona FBiH.

TESTNA REKLAMA

U zakonu stoji da će se onaj ko životinju teško zlostavlja ili izlaže nepotrebnim ili dugotrajnim mukama, ili joj nanosi nepotrebne boli, ili protupravno razara životinjska staništa u većoj mjeri ili na širem prostoru, ili protivno propisima ubija životinje, kazniti novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci.

Izvor: avaz,ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...