MSD Bijeljina sproveo akciju “Zamijeni knjigu – pokloni knjigu“

Datum:

Share post:

Gradski odbor Mladih socijaldemokrata Bijeljina organizovao je ispred Narodne biblioteke ,,Filip Višnjić“ akciju ,,Zamijeni knjigu- pokloni knjigu“, s ciljem promocije kulture čitanja.

Predsjednik Gradskog odbora Mladih socijaldemokrata Bijeljina Goran Janjić kaže da oni posljednjih nekoliko godina sprovode različite aktivnosti koje, ili ukazuju na neki problem, ili na neku životnu potrebu.

„Ove godine nismo bili u prilici da zbog svih stvari koje su, nadamo se, iza nas, da taj kontinuitet i održimo, ali evo okupili smo se povodom Dana bibliotekara, koji se obilježava devetog oktobra, da iskažemo svoje poštovanje prema instituciji ispred koje smo se okupili i poštovanje prema poslu koji obavljaju bibliotekari“, izjavio je Goran Janjić.

Naime, ovom akcijom mladi socijaldemokrati uputili su poziv svojim sugrađanima da doprinesu popularizaciji i promociji kulture čitanja, pogotovo među mladima. Oni su za početak akcije postavili štand na kom su izložili 50-ak knjiga domačih i stranih autora. Ukoliko se neka od knjiga posebno dopala nekom od sugrađana, a do koje do sada nisu uspjeli doći, mogli su uzeti željeni naslov, a u zamjenu na štandu ostaviti neku drugu knjigu.

TESTNA REKLAMA

Mladi socijaldemokrata Dušan Milošević, organizator ove akcije, smatra da je Dan bibliotekara dobar povod da se ukaže na važnost knjige i čitanja kao važnih segmenata koji doprinose obrazovanju.

„Željeli smo i da podstaknemo mlade da više čitaju, da pisanoj riječi vratimo mjesto koje joj pripada, rekao je Milošević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Prijavite se za onlajn kurs o preduzetništvu u ekonomiji u razvoju

HarvardX nudi besplatan onlajn kurs “Entrepreneurship in Emerging Economies”, koji je namijenjen svima koji žele da istraže kako...

Penzioneri najčešći korisnici besplatne pravne pomoći

Centru za pružanje besplatne pravne pomoći u prvoj polovini ove godine obratila se 2.581 osoba, što je neznatno...

Gradonačelnik Petrović predložio Episkopa Fotija za Povelju Grada

Gradonačelnik grada Bijeljina LJubiša Petrović u skladu sa članom 17. stav 3. Odluke o priznanjima u Gradu Bijeljina,...

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima 1. septembra

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus” objaviće 1. septembra javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u...