Motivi Semberije na slikama mladih umjetnika

Datum:

Share post:

У Центру за културу „Семберија“ синоћ је отворена, четврта по реду, колективна изложба полазника сликарске радионице „Сфумато“.
 Овогодишња тема су били мотиви Семберије, а на изложби је представљено шездесетак слика урађених техником акрил на платну. Након изложбе, слике ће бити дароване Граду, а идеја је да буду поклањане гостима Града Бијељина.
 
– Ове године смо се посредством боје, четкице и штафелаја, дружили са својим градом, а са Градском управом смо осмислили пројекат тематске изложбе са мотивима Семберије. На овај начин промовишемо Бијељину, умјетност и наше младе сликаре – рекао је Споменко Ђекић, власник радионице „Сфумато“.

Представници Градске управе су изразили посебно задовољство што ће ови радови бити дио фонда слика у посједу Града и послужити као поклон гостима из земље и региона.
 
– Захвални смо Споменку што помаже својим ученицима да развијају сликарски таленат, а на изложеним сликама видимо да ту итекако има надарености. Наша ликовна сцена ће, захваљујући томе, у наредним годинама бити све богатија, а мотиви из наше равнице бити виђени широм свијета – поручио је савјетник градоначелника Радослав Остојић.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIGRANTI u Bijeljini – Sve ih više i u Hercegovini

Migranti su opet zaprijetili granicama BiH. Zadnjih dana sve više naviru na sjeveroistoku i sjeverozapadu. Graničari kažu da...

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...