MLADEN PETROVIĆ, RSS: „Nadam se da će 2023. biti mnogo “zdravija” i da će biti zabilježen veći prosperitet naše lokalne zajednice, kao i Republike Srpske“

Datum:

Share post:

Odbornik u Skupštini Grada Bijeljina i predsjednik Gradskog odbora RSS Mladen Petrović, u razgovoru za Dešavanja u Bijeljini, osvrnuo se na to kakva je prethodna godina bila za Bijeljinu i Semberiju, po čemu će je pamtiti / zaboraviti na privatnom i poslovnom planu, ali i kakva su mu očekivanja od Nove 2023. godine.

Kakva je, po Vašoj ocjeni, bila 2022. godina za Bijeljinu i Semberiju?
2022. godina za Bijeljinu i Semberiju je bila prilično teška, prvenstveno mislim na ekonomsku situaciju gdje je došlo do velikog porasta cijena. Primanja građana ne mogu da isprate ta povećanja i evidentnu inflaciju, pa to direktno utiče na kvalitet života građana. Sa druge strane, mnogo veći priliv sredstava je bio u budžet grada, ali nismo primijetili da se grad rapidno razvija i da se rade kapitalni projekti. Žao mi je što se vrtimo u začaranom političkom krugu dok naš grad stoji u mjestu i prilično stagnira. Mislim da je previše politika stavljena u prvi plan, a ne razvoj grada i kvalitet života građana.

Po čemu ćete je pamtiti?
Sigurno da ću pamtiti detalje iz svog porodičnog života, koji su mi na prvom mjestu. Sa druge strane, bila je dosta turbulentna što se tiče političkog aspekta, s obzirom na to da su održani republički izbori i da je naš kandidat Slavenko Ristić dobio poslanički mandat, što smatram velikim uspjehom naše partije koja je registrovana prošle godine.

Šta biste najradije zaboravili iz godine za nama?
Zaboravio bih, odnosno, volio bih da se neke stvari nisu dogodile, a vezane su za drage ljude koje sam izgubio. Nadam se da će naredna godina biti mnogo “zdravija” i da će biti zabilježen veći prosperitet naše lokalne zajednice, kao i Republike Srpske.

Šta ste sve uradili u ovoj godini i na šta ste najponosniji?
S obzirom na to da sam imenovan na poziciju direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, nadam se da sam jednim malim dijelom učestvovao u poboljšanju aspekta bezbjednosti saobraćaja na putevima i željeznicama Republike Srpske. Ponosan sam na svoju porodicu, suprugu i sina, koji mi pružaju veliku podršku i inspiraciju. A u političkom smislu sam ponosan na značajan razvoj RSS i njen doprinos na političkoj sceni Bijeljine.

Kao odbornik u Skupštini Grada Bijeljina, šta konkretno najviše zamjerate Gradonačelniku Bijeljine?
Kao odbornik u Skupštini grada Bijeljina, mišljenja sam da Grad prilično stagnira u investiocionom i infrastrukturnom smislu, odnosno da bi mogao mnogo više. Bijeljina, kao drugi grad u RS, zaslužuje daleko veći i brži prosperitet, pa to stavljam na teret gradonačelniku i Gradskoj upravi, koji kao menadžeri direktno utiču na izgled našeg grada.

Šta je potrebno da situacija u Bijeljini bude povoljnija u narednoj godini?
Potreban je stabilniji politički ambijent sa fokusom na razvoj Bijeljine. Smatram da tu nema kompromisa i da se mora djelovati u tom smijeru.

Kakve su Vaše želje za 2023. godinu?
Moje želje za 2023. su da budemo zdravi, da sve nedaće i pandemije ostanu iza nas. Život je i previše kratak da bi se bavili stvarima koje direktno ne utiču na kvalitet života nas i naših građana. Da jačamo kult porodice, da budemo dobri ljudi i naravno zdravi, sve ostalo će samo po inerciji doći.

Vrijeme je praznika, ostaje više vremena za porodicu i drage ljude, kako ćete provesti novogodišnje praznike?
Praznike ću provesti sa porodicom, jer inače nemam mnogo slobodnog vremena, pa svaki takav momenat koristim za druženje sa najbližima.

Sa novom godinom često idu i nove odluke, koja je Vaša, na ličnom i privatnom planu?
Sa novom godinom, želim da budemo zdravi i srećni, da budemo uspješni na poslovnom planu, ali prvenstveno i na porodičnom, jer nam se stalno pojavljuju opasnosti koje narušavaju kult porodice. Želio bih svima formiranje i proširenje porodica, više vremena za sebe i svoje najbliže, a profesionalno da se svakodnevno usavršavamo, jer uvijek je dobro učiti i napredovati, pogotovo kad znamo šta nam je primarni i iskreni cilj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predstavnici Privredne komore RS i PPK Bijeljina posjetili firmu „Rakić Komerc“ iz Batkovića

"Rakić Komerc" iz sela Batković kod Bijeljine bavi se proizvodnjom i prodajom konzumnih jaja, stočne hrane i proizvodnjom...

BIJELJINA: Otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture (foto, video)

U Bijeljini je danas otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2024“. Sajam ove godine okuplja 88...

LOPARE: Predstavljen projekat promocije poljoprivrednih potencijala Opštine (foto)

Prezentacija projekta pod nazivom „Promocija poljoprivrednih i turističkih potencijala opštine Lopare“, koji realizuje Turistička organizacija opštine Lopare, u...

STANIVUKOVIĆ O “PUTU“ IGORA RADOJIČIĆA: „Šta god drugi rade, neka im je srećno i neka idu putem kojim smatraju da trebaju ići“ (foto)

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, prokomentarisao je, formiranje pokreta "Svojim putem", na čijem čelu će biti Igor Radojičić, bivši...