Dragi sugrađani pred nama je još jedna jesen, još jedna zima, još 5 mjeseci gušenja od smoga, koji nastaje u srcu Grada iz naše gradske toplane. Svjedoci smo da ljudi koji su 30 godina vodili ovaj grad i koji ga vode i sada, nemaju osjećaj za ove bitne stvari, izgleda kao da ne žive ovde sa nama, kao da ih ovo ne interesuje!

Gradska toplana u Bijeljini, još uvijek koristi ugalj kao energent, ugljevički ugalj koji je najprljaviji i ekološki nejneprihvatljiviji na tržištu, poslodica toga ogleda se u velikom procentu zagađenosti vazduha, u čemu je Bijeljina bila rekorder zadnjih godina a više puta zauzela prvo mjesto u ovoj negativnoj disciplini, kao najzagađeniji Grad u Republici Srpskoj.

Naša bogata i rodna Semberija je između dvije rijeke, Save i Drine ali ispod nje je neiskorišteno bogatsvo termalne vode na kojoj Semberija bukvalno leži. Temperatura vode na površini iznosi 75 celzijusovih stepeni, budar od Boga, koji nažalost nikad nismo koristili i za koje dosadašnje gradske vlasti nikad nisu imale sluha.

Korištenjem termalne vode kao energenta za gradsku toplanu, građani Bijeljine ostvarili bi benefite u svim sverama svoga života, prvenstveno, čist vazduh što je osnova za zdraviji u duži život kao i ekonomsko – finansijsku uštedu, jer naše je samo da izgradimo cjevovod i izmjestimo toplanu, a sve ostalo nam je priroda dala.
Za zdraviji vazduh i duži život!

Bijeljina ne smije da stoji! Gradimo našu budućnost zajedno!

Pobijediće Srpska! Pobijediće Bijeljina! Pobijediće Mikajlo!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име