Mjesna zajednica Janja: Gradonačelnik nije odgovorio ni na jedan od 16 zahtjeva

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Ljubiša Petrović i Gradska uprava nisu dali nikakav odgovor ni na jedan od 16 zahtjeva i inicijativa iz oblasti uređenja infrastrukture koje im je posljednje dvije godine uputio Savjet Mjesne zajednice Janja, istakao je potpredsjednik Savjeta Dragan Iljić.

„To je neodgovorno i neozbiljno ponašanje, jer je po Zakonu o lokalnoj upravi vlast na nivou grada dužna da odgovori bez obzira da li pozitivno ili negativno. Najviše problema imamo sa kanalima i površinskom vodom. Roditelji dovode djecu u školu u čizmama, učenike prvih razreda prenose preko vode i blata. Kandidovali smo i niz projekata uređenja puteva i druge infrastrukture, ali nismo dobili nikakav odgovor“, upozorio je Iljić.

On je istakao i da niko u Janji ne vodi nikakvu borbu protiv gradske uprave ili gradonačelnika Petrovića, nego protiv nerada i neodgovornosti i pozvao građane da 19. marta glasaju za promjene.

Član Savjeta mjesne zajednice Boris Klašnja istakao je da je Agrarni fond grada Bijeljine sredstvima Vlade Republike Srpske, u sklopu akcije urbanizacije sela Semberije, asfaltirao 750 metara kvadratnih pristupnog puta do osnovne škole, izlazeći u susret zahtjevima građana, ali je dio puta ostao neuređen.

„Nažalost, Gradska uprava i gradonačelnik Petrović nisu ispunili obećanje da će to uraditi. Rasvjeta u starom dijelu Janje izuzetno je dotrajala i loša. U Lešničkoj ulici imamo problem sa kanalom koji je zapušten duži niz godina. Podnosili smo zahtjeve u vezi sa ovim problemima, ali nismo dobili nikakav odgovor“ kaže Klašnja.

Njegoš Petrović postavlja pitanje odnosa gradonačelnika Ljubiše Petrovića prema drugim mjesnim zajednicama, ako je ovakav prema Janji u kojoj je predsjednik Savjeta iz SDS-a, stranke koja ga podržava?

„Sportski život u naselju je potpuno zamro. Iako imamo velelepni stadion, seniorski klub je ugašen, ostala je samo dječija škola fudbala. Niko više ne vodi računa ni o prostorijama folklora“, svjedoči Petrović.

Član Savjeta Mile Vučić, kritikovao je, kako je rekao, Petrovićevo poštenje, i prenebregavanje upozorenja da se treba riješiti pitanje statusa lokalnog groblja koje „nema ni vlasnika ni radnika“, ali i rada kladionice u naselju Nova Janja.

„Lično sam upoznao gradonačelnika sa problemima, ali on nije reagovao. Slično je bilo i sa gradskom inspekcijom. Nešto se pomaklo tek nakon posjete republičke inspekcije“ rekao je Vučić.

Članovi Savjeta Mjesne zajednice Janja ističu da je slično stanje i u okolnim mjesnim zajednicama, jer je gradska uprava gluva i nijema na zahtjeve građana.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Film Marijane Nikolić, učenice Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine osvojio prvu nagradu na BH Festivalu jednominutnog filma za mlade (video)

Udruženje za podršku osobama sa mentalnim poteškoćama i invaliditetom "Menssana" iz Sarajeva nagradilo je Marijanu Nikolić, učenicu Tehničke...

Bijeljina bira najljepše dvorište, prostor ispred ZEV i javni prostor u mjesnim zajednicama

U okviru akcije „April - mjesec čistoće“, Grad Bijeljina će i ove godine birati najljepše dvorište, a tom...

Emodžiji i GIF-ovi su prošlost, WhatsApp sprema novu funkciju

Meta donosi funkciju AI stvaranja slika u realnom vremenu za WhatsApp. Ova opcija omogućava korisnicima da prave slike bazirane...

AGRO SAVJET: Kako se osloboditi puževa u bašti

Ako već nisu, puževi će uskoro otkriti vašu baštu i izabrati je za svoju trpezariju. Postoje načini da...