MITROVIĆ, SNSD: Odbraniti narodnu volju i očuvati stabilnost Srpske

Datum:

Share post:

Ministar prometa i komunikacija BiH Vojin Mitrović izjavio je danas da najnovije informacije sa ponovnog prebrojavanja glasačkih listića u Zetri potvrđuju da neće biti odstupanja u odnosu na već utvrđeni rezultat izbora u Republici Srpskoj (RS) da je Milorad Dodik predsjednik RS, a Željka Cvijanović srpski član Predsjedništva BiH.

“Posljednje informacije sa ponovnog prebrojavanja glasova govore da je sve regularno i da nema odstupanja u odnosu na već utvrđeni rezultat na glasačkim mjestima u RS na jednoj strani, dok je s druge strane evidentno sijanje zlonamjernih dezinformacija o navodnim velikim greškama”, istakao je Vojin Mitrović, koji je prema preliminarnim rezultatima kao nosilac liste SNSD-a u Izbornoj jedini 6 osvojio najveći broj glasova.

Prema njegovim riječima, upravo sijanje tih zlonamjernih informacija o navodnim  greškama tokom izbornog procesa potvrđuju sumnju da je na sceni svjesni pokušaj nasilnog prekrajanja izborne volje građana RS.

“Autistični pokušaji politizovane CIK BiH, međunarodnih faktora i dijela političkog Sarajeva, da dovedu u pitanje jasno i nedvosmisleno izraženu volju građana izraženu u razlici od trideset hiljada do više od stotinu hiljada glasova za Milorada Dodika, Željku Cvijanović i kandidate SNSD-a, govori da su spremni da krenu u destabilizaciju i Republike Srpske i BiH i regiona”, upozorio je Mitrović.

To se čini, naglašava Mitrović, vjerovatno  u želji da u metežu, koji bi stvorili, prekroje mnogo šta na Balkanu i ostvare svoje interese.

“Ovakvim pokušajima nasilja nad narodnom voljom, uz upotrebu privatnih televizijskih stanica kao  propagandnih servisa, građani RS mogu se oduprijeti kao i uvijek do sada –  okupljanjem oko naših institucija i provjerenih lidera, zaštitom izvojevane slobode, samouprave i prava na samostalno odlučivanje o svojoj sudbini”, poručio je Mitrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

USVOJEN Izborni zakon Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Trinaestoj posebnoj sjednici Izborni zakon Republike Srpske. Za Izborni zakon glasao je...

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...