Njegovo Visokopreosveštenstvo mitropolit zvorničko-tuzlanski g. Fotije 6. avgusta je u službenim prostorijama Eparhije u Bijeljini primio načelnika opštine Teslić, sa kojim je razgovarao o saradnji Opštine Teslić i Srpske pravoslavne crkve na području Teslića i okoline.

Na sastanku je posebna pažnja bila posvećena projektu izgradnje Svetosavskog doma u porti hrama Presvete Trojice u Tesliću. Izgradnja Svetosavskog doma predstavlja značajan korak u jačanju duhovne i kulturne povezanosti zajednice, kao i prostor koji će služiti za različite aktivnosti i sabranja vernika.

Sastanku je prisustvovao i protojerej-stavrofor Miladin Vuković, arhijerejski namesnik Teslićki, koji je takođe podržao inicijative za jačanje veza između Opštine i Crkve.

Razgovor je protekao u duhu razumevanja i zajedničke posvećenosti razvoju, a dogovoreno je da će se saradnja nastaviti i u budućnosti kako bi se zajedničkim snagama ostvarili zacrtani ciljevi.

Ovaj sastanak predstavlja važan korak ka jačanju partnerstva između lokalne samouprave i Crkve, unapređenju infrastrukture i obogaćivanju duhovnog života stanovništva u opštini Teslić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име