Njegovo visokopreosveštenstvo arhiepiskop i mitropolit zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je danas u Ugljeviku na slavi ugljevičkog hrama Prepodobne mati Paraskeve da se svi u Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj neprestano mole da srpski narod opstane i sačuva se i da Republika Srpska koja je napadnuta sa svih strana se sačuva.

-Neka da Bog da budemo mudri, da Ugljevik bude mjesto napretka i sabiranja i da se ovo mjesto umnoži na nivo grada-rekao je mitorpolit Fotije.

Nakon Svete arhijereske liturgije, mitropolit Fotije je blagoslovio današnji dan Svete mati Paraskeve i svih pravoslavnih žena i djece i istakao da je ova svetiteljka zaštitnica porodice, majčinstva, majki i djece i naglasio da je to danas potrebno srpskom narodu.

-Prepodobna mati Paraskeva jedna od divnih podvižnica i svetiteljki veoma je poštovana u našem narodu. Posebno štiti porodicu, majke i djecu-dodao je mitropolit Fotije.

U besjedi je mitropolit Fotije ukazao da kod Srba vlada bijela kuga.

-Oni ljudi koji su prihvatili da žive hrišćanskim, blagočestivim životom, njihov krst je da imaju djecu, da rađaju djecu, jer su djeca bogatstvo. Da djecu po ljubavi dobiju. Djecu odgajati je podvig i uspijeće a to je jedini način da naš srpski narod opstane, ojača se proširi i da ostanemo na ovim prostorima-rekao je mitropolit Fotije.

Abortus je mitropolit Fotije nazvao prokletsvom i pozvao Srbe da to prokletstvo iskorijene.

-Abortus je ništa drugo nego samo finija, kulturija riječ za ubistvo sopstvene djece u sopstvenoj utrobi. Da da Bog da razumijemo dubinu tog problema i tog grijeha. Daj Bože da se Srbi rađaju da se ne plašimo da imamo djece-zaključio je mitropolit Fotije.

Nakon Svete arhijerejske liturgije, litija je prošla ugljevičkim ulicama a ispred zgrade opštine Ugljevik izvršen je obred rezanja slavskog kolača.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име