Miroslav MIĆA Vujanović iz Bijeljine PRIKUPIO POMOĆ za Azru Jašarević iz Lukavca (foto)

Datum:

Share post:

Lukavčanki Azra Jašarević koja je prije 20 mjeseci, pobijedila tumor na ruci, ponovo je trebala pomoć dobrih i humanih ljudi.
Za ovaj apel su saznali i naši sugrađani koji su se rado odazvali i prikupili dio sredstava.

– Bio sam na Štukijadi u Lukavcu, i saznao da supruga od jednog prijatelja ima tumor na ruci, koji se pojavio posle druge operacije. Prva operacija je bila 30.000 eura ali se tumor vratio posle dvadeset mjeseci, pa su u Lukavcu počeli da sakupljaju novac za drugu operaciju koja je iznosila 7.200 evra, priča naš sugrađanin Miroslav Mića Vujanović.

Po povratku u Bijeljinu odlučio je da sakupi novac koji je Azri potreban za operaciju.

TESTNA REKLAMA

– Kod nas u gradu smo već imali pokrenute dvije ili tri humanitarne akcije, pa nisam želio da bilo šta radimo preko medija. Jednostavno sam uzeo telefon i alarmirao nekih pedesetak mojih prijatelja preko vibera. Objasnio sam im situaciju i sakupljali smo pet, deset, dvadeset KM, koliko ko može.

Zanimljiva je stvar što sam svima rekao da se sakuplja novac za Azru Jašarević iz Lukavca i ljudi su se odazvali. Niko nije postavljao pitanje, dodaje Mića.

Za tri dana su sakupili 1.200 KM
– Sjeo sam u auto i lično odnijeo pare u Lukavac. Došla je i Azra koju ranije nisam poznavao. Njihov lokalni slikar Mirsad Telalović je prodavao svoju sliku u humanitarne svrhe. Želio je da novac od prodaje bude uplaćen na Azrin račun. Cijena slike je bila 100 KM. Ja sam alarmirao svoje drugare iz Lukavca i zamolio ih da sačuvaju sliku i da će je kupiti moji drugari za 1.200 KM.

Tu sliku sam zajedno sa prijateljima koji su donirali novac poklonio gradu Lukavcu, tačnije načelniku opštine Edinu Deliću u znak prijateljstva i solidarnosti između naša dva grada. Ta slika sada stoji u zgradi opštine Lukavac, priča Vujanović.

Ovaj gest Semberaca je odjeknuo i u Lukavcu, a pokazao je kako humanost ne poznaje naciju, vjeru ni bilo kakve druge razlike među ljudima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: bijeljina.org

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Borbelj i Olivera Jevtić pobjednici Atletske trke “Ugljevik 2022“

Pobjednici Sedme atletske trke "Ugljevik 2022" koja je održana sinoć su Đuro Borbelj i Olivera Jevtić iz Srbije. Trka...

Danas počinje Velikogospojinski post – SPC se priprema za praznik Uspenija Presvete Bogorodice

Za pravoslavne vjernike danas je počeo Velikogospojinski post kojim se pripremaju za praznik Uspenija Presvete Bogorodice - Velike...

Google ima sjajne vijesti za gejmere

Tokom ove nedjelje Google je počeo sa isporukom funkcije, koja će gejmerima omogućiti da igre iz clouda pokrenu...

AGRO SAVJET: Kako osušiti i čuvati origano

Sušenje origana nije zahtjevan postupak, ali je potrebno držati se određenih pravila sušenja. Origano je mediteranski začin intenzivnog mirisa...