MIRJANA ORAŠANIN SDS BIJELJINA: Politički savezi – raskol pameti ili Semberija po mjeri svih nas

Datum:

Share post:

Mirjana Orašanin, kandidat na listi odbornika GO SDS Bijeljina, istakla je da na političkoj sceni Semberije postoji paradoksalna situacija zamjene uloga i političkih pozicija i da iz tog razloga običan građanin ne može da se „snađe“ kada su u pitanju pripadnici političkih partija i protivnih strana.

„Dragi prijatelji i simpatizeri, 
Često mi poručujete da je u ovim i ovakvim uslovima teško razabrati ko je vlast, ko opozicija i za šta se ko zalaže. 
Apsolutno se slažem da trenutno na političkoj sceni Semberije imamo paradoksalnu situaciju zamjene uloga i političkih pozicija, pa obični čovjek sluđen „transferima“ dojučerašnjih političkih oponenata. Posebna  je priča,  „i za suze i za smijeh“, gledati doskora  ljute  političke protivnike koji su se, koliko do juče,  bespoštedno tukli iz svih oruđa, ne libeći se iznošenja i porodičnih „pikanterija“ a danas jedni drugima pjevaju hvalospjeve zarad opstanka na vlasti. 
Za postizborne promjene na području Semberije, da se ovaj put ograničimo samo na naše područje, neophodne su dvije stvari – volja naroda i stranka koja će biti oličenje autentične opozicije.   
                                                                 
Mi u SDS-u oba ova parametra ispunjavamo. Nezadovoljstvo naroda kulminira voljom i željom za promjenama, a jedan od pokazatelja je dosadašnja izborna apstinencija.

SDS je izrasla u ozbiljnog i autentičnog lidera ovdašnje opozicije koji zahvaljujući svojoj dosljednosti i kredibilitetu uživa veliko i rastuće povjerenje naroda. Kao državotvorna stranka, ili bolje rečeno pokret srpskog naroda, SDS je prešla težak put i transformaciju  od  suverenog gospodara političke scene do zrelog i nezaobilaznog opozicionog faktora.  

Mnogi bivši i sadašnji  „lideri i liderčići“ su ponikli u SDS-u.  Vođeni mišlju da su oni „sve i svja“ dočepali su se vlasti nekom samo njima znanom političkom akrobatikom, pri tome pokazavši  svoje prave namjere i ambicije. NJihova politika sitno sopstveničkih interesa dovela je do toga da nam brod tone, a posada se svađa ko će uzeti kormilo u ruke. 

Mi znamo da SDS može biti uspješan kormilar jer znamo svoj pravac i svoje odredište a to je SRPSKA PO MJERI SVIH NAS. 
Građani su to prepoznali, svakodnevno nam dajući podršku, što me čini duboko uvjerenom u ispravnost mojih stavova i programskih načela SDS-a. 

Zbog toga je dragi sugrađani ne dozvolite da vas obmanjuju slatkorječiva obećanja, već podržitete ljude koji mogu, znaju i žele da grade i vode BIJELJINU PO MJERI SVIH NAS!“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Sedmi Internacionalni festival muzike „Primavera“ od 30. marta u Etno selu „Stanišići“

U organizaciji Udruženja građana ”Muzički umjetnici Semberije” održaće se sedmi po redu Internacionalni festival muzike ”Primavera”. Četvrodnevna manifestacija praznika...

MILIČEVIĆ (SDS): Organi stranke će SANKCIONISATI Vidića zbog susreta sa Milanovićem (foto)

Vršilac dužnosti predsjednika SDS Milan Miličević ogradio se od poteza načelnika opštine Brod Zorana Vidića, člana te stranke,...

LOPARE: Održana audicija za dječije muzičko takmičenje – „Ritam Evrope“

U Centru za kulturu Lopare, održana je audicija za najveće dječije muzičko takmičenje "Ritam Evrope". Lopare će četvrtu godinu...

Humanitarni bazar u Ugljeviku 3. aprila – Zajedno za Petra Tanackovića

U Ugljeviku će u ponedeljak 3. aprila biti održan humanitarni bazar kako bi se prikupila novčana sredstva potrebna...