MINISTRU ĆORIĆU URUČEN DOKUMENT “ANALIZA STANjA ŽELjEZNIČKOG SISTEMA SA PRIJEDLOZIMA ZA NjEGOVO UNAPREĐENjE” ĆORIĆ: POKAZATELj ISKRENE I USPJEŠNE SARADNjE REPUBLIKE SRPSKE I KINE

Datum:

Share post:

Šef Kancelarije CRDC (China Railway Design Corporation) u Srbiji Geng Sin uručio je danas ministru saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljku Ćoriću i v.d. direktora „Željeznica Republike Srpske“ Željku Radiću dokument “Analiza stanja željezničkog sistema u Republici Srpskoj sa prijedlozima za njegovo unapređenje”, koji je urađen od strane stručnog tima kompanije „CRDC“ uz podršku „Željeznica Republike Srpske“, u skladu sa „Memorandumom o razumijevanju o međusobnoj saradnji na razvoju saobraćajnog sektora u Republici Srpskoj“ potpisanog između kompanije China Railway Design Corporation (CRDC) i Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić zahvalio je delegaciji kineske kompanije „CRDC“ na uručenom dokumentu, istakavši da je to dobra polazna osnova za unapređenje željezničkog saobraćaja u Republici Srpskoj.

Ministar Ćorić rekao je da današnja ceremonija nije samo pokazatelj iskrene saradnje kompanije „CRDC“ sa Ministarstvom saobraćaja i veza i „Željeznicama Republike Srpske“, već da predstavlja i konkretan korak ka realizaciji planova za unapređenje i poboljšanje željezničke infrastrukture u Republici Srpskoj.

Šef Kancelarije CRDC u Srbiji Geng Sin izrazio je zadovoljstvo povodom uspješne saradnje sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, navodeći da će kompanija „CRDC“ i ubuduće nastaviti da ispunjava svoje obaveze u okviru potpisanog Memoranduma.

TESTNA REKLAMA

„Koristim ovu priliku da u ime kompanije „China Railway Design Corporation“ iskažem iskrenu zahvalnost Vladi Republike Srpske i Ministarstvu saobraćaja i veza, kao i Željeznicama Republike Srpske na izuzetnom doprinosu u izradi ovog dokumenta“, poručio je Geng.

Predmet urađene analize je željeznički sistem Republike Srpske sa naglašenim aspektom na njegovo unapređenje koje se ogleda u povećanju brzina kretanja vozova, povećanju dužine vozova, povećanju propusne moći pruga, povećanju bezbjednosti na prugama, smanjenju vremena putovanja vozova i potrošnje energije, smanjenju nepovoljnih uticaja na životnu sredinu i povećanju ekonomske aktivnosti u zoni pruga.

Sa fokusom na cjelokupnu železničku mrežu Republike Srpske na osnovu ponude i potražnje, prirodnih i stvorenih ograničenja, uz poštovanje potpisanih međunarodnih sporazuma, domaće i regulative EU, definisani su projekti modernizacije željezničke infrastrukture i modernizacije mobilnih sredstava i kapaciteta za održavanje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dodik: Ja hoću da vidim Republiku Srpsku samu i nezavisnu

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Vlasenici da Republika Srpska ima šansu...

PETROVIĆ: SDS će rasturiti partiju šaha, figure pokreće narod

-Srpska demokratska stranka, stranka koja će rasturiti partiju šaha u Izbornoj jedinici 6 samo zato jer naše figure...

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate (foto)

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate. Druženje sa kandidatima SPS u Bijeljini koje je organizovao Gradski odbor Socijalističke partije...

SPS: Selak posjetio bijeljinski „Pass“ (foto)

Predsjednik Socijalističke partije Srpske i narodni poslanik Goran Selak sa delegacijom SPS posjetio je bijeljinsku kompaniju "Pass" gdje...