Ministartsvo odbilo žalbu: KOVAČEVIĆ MORA ZAKAZATI SJEDNICU IO FS RS!

Datum:

Share post:

Ministartsvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske odbilo je žalbu Fudbalskog saveza Republike Srpske kao neosnovanu i potvrdilo prvostepeno rješenje inspektora. 
 

To dalje znači da će u najkraćem roku aktuelno rukovodstvo Saveza na čelu sa predsjednikom Milom Kovačevićem morati da sazove sjednicu Izvršnog odbora i na dnevni red uvrsti tačke koje je “svojevrsna opozicija” tražila.

Sredinom mjeseca u Fudbalskom savezu Republike Srpske je boravila prosvjetna inspekcija, zbog kršenja zakona i Statuta FS RS, odnosno ne održavanja sjednica Izvršnog odbora. Tom prilikom utvrđeno je da je zahtjev za sazivanje vanredne Skupštine podnio broj kandidata propisanih Statutom, odnosno više od jedne trećine delegata.

S obzirom na utvrđeno, postupajući inspektor naložio je FS RS da zakaže i održi sjednicu Izvršnog odbora u roku koji je propisan Statutom FS RS, odnosno sedam dana od podnošenja zahtjeva od strane članova Izvršnog odbora FS RS, kao i da zakaže i održi vanrednu Skupštinu u roku od mjesec dana. 

Na ovu odluku FS RS uložio je žalbu Ministarstvu porodice, omaldine i sporta, koje je u drugostepenom postupku odbilo žalbu.

TESTNA REKLAMA

Iz Inspektorata Srpske kažu da FS RS ima pravo pokretanja upravnog spora protiv drugostepenog rješenja.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...