Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske saopštilo je da su netačne tvrdnje Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi da je prekinulo pregovore o Posebnom kolektivnom ugovoru.

Iz Ministarstva navode da su organizovali redovne sastanke sa Odborom za pregovore čiji su članovi predstavnici reprezentativnih sindikata u oblasti lokalne samouprave i da od tada do danas nije bilo riječi o prekidu pregovora.

„Naredni sastanak sa Odborom za pregovore biće održan kada se ispune uslovi, a sa čime su upoznati članovi ovog odbora“, navodi se u saopštenju.

ZELENOVIĆ: Neprihvatljiv prekid pregovora od strane Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS (foto)

Odbor Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske zaključio je na današnjoj sjednici da je neprihvatljiv prekid pregovora od Ministarstva uprave i lokalne samouprave u vezi sa Posebnim kolektivnim ugovorom.

„Predstavnici resornog ministarstva su, nakon nekoliko mjeseci pregovora, preko noći zaustavili pregovore u najvažnijem trenutku, kada se kreiraju budžeti za narednu godinu“, rekao je predsjednik ovog sindikata Branko Zelenović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име