MINISTAR ĆORIĆ: EVIDENTNI REZULTATI NA UNAPREĐENJU BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA U SRPSKOJ (foto)

Datum:

Share post:

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je na 11. međunarodnoj konferenciji „Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“ da sve relevantne institucije Republike Srpske predano rade i da su evidenti rezultati na unapređenju bezbjednosti saobraćaja u Srpskoj.

On je naveo da je Republika Srpska odlučno krenula u jačanje kapaciteta bezbjednosti saobraćaja i u prethodnom periodu uložila velike napore i sredstva sa ciljem poboljšanja bezbjednosti saobraćaja.

„To je veliki izazov koji zavisi od mnogih faktora koji utiču na stanje bezbjednosti saobraćaja i siguran sam da će konferencija dati odgovore na brojna pitanja i podići nivo svijesti i procedura na lokalnom nivou kako bismo u sinhronizaciji došli do još boljih efekata“, istakao je Ćorić.

Ministar Ćorić obratio se učesnicima konferencije, te istakao da Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, u saradnji sa svim subjektima bezbjednosti saobraćaja aktivno učestvuje u brojnim preventivnim aktivnostima, kako bi se prvenstveno promijenile loše navike i probudila svijest kod svih učesnika u saobraćaju, te samim tim i smanjio broj saobraćajnih nezgoda.

On je istakao da je u proteklih deset godina, broj poginulih lica u saobraćajnim nezgodama na putevima Republike Srpske smanjen je za 38%, kao i broj teško povrijeđenih za 21%.

„Zahvaljujući zajedničkim aktivnostima Ministarstva saobraćaja i veza, Agencije za bezbjednost saobraćaja, Ministarstva unutrašnjih poslova i ostalih subjekata, edukaciji koja se provodi, podizanju kvaliteta saobraćajnica, te zahvaljujući jasnij viziji, stručnosti i posvećenosti unapređenju bezbjednosti saobraćaja, broj poginulih u saobraćajnim nezgodama je proteklih godina značajno manji. Što se stanja bezbjednosti saobraćaja tiče u Republici Srpskoj je i u 2020. i 2021. godini smrtno stradalo po 101 lice, u 2022. godini do 25. oktobra 2022. godine na putevima Republike Srpske u saobraćajnim nezgodama smrtno je stradalo 79 lica“, rekao je ministar Ćorić.

Ministar Ćorić rekao je da je ova značajna konferencija, kao i brojne aktivnosti koje provodimo, najbolji pokazatelj koliko Vlada Republike Srpske pridaje značaj bezbjednosti saobraćaja.

„Izuzetno je zadovoljstvo što je interesovanje za konferenciju iz drugih zemalja i jedinica lokalnih samouprava uvijek na visokom nivou. Vjerujem da će i ova konferencija biti uspješna i da ćemo razmijeniti iskustva i steći nova znanja, te da će i naše jedinice lokalne samouprave moći da primijene dobre prakse koje se primjenjuju u jedinicama lokalne samouprave u inostranstvu“, poručio je Ćorić.

Tokom konferencije, dodijeljene su plakete i priznanja zaslužnim pojedincima, održana je panel diskusija, te su prezentovani naučni i stručni radovi autora iz Republike Srbije i Republike Srpske, primjeri dobre prakse i statistički podaci pripremljeni od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Konferencija je okupila više od 250 učesnika iz Republike Srpske, regiona i svijeta i više od 40 izlagača.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” održana promocija knjiga “Pisma iz nesanice” i “Sanovnik za budne”, autora Milana Nikolića

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” održana je promocija knjiga “Pisma iz nesanice” i “Sanovnik za budne”, autora Milana...

Dnevni horoskop za 19.april

Ovan POSAO: Pokušajte da promenite dosadašnja uverenja u vezi sa autoritetom i kritikama. Teško se suočavate sa negativnim komentarima i...

PET MAGAZIN: Kako da znate da su dve mace ostvarile jaku vezu

Povezane mačke definišu se kao par mačaka koje su uspostavile blizak odnos jedna sa drugom. Neke povezane mačke...

Ni Japan više neće da trpi Apple-ov monopol

Nakon što je Evropska komisija primorala Apple da otvori iOS za eksterne prodavnice aplikacija u EU, izgleda da...