Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske – Novi poziv za dodjelu podsticaja za povećanje plata radnicima u RS

Datum:

Share post:

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske poziva privredne subjekte, koji su povećali plate radnicima u periodu od januara do juna ove godine, da podnesu zahtjev za dodjelu podsticaja za povećanje plate radnika za šesti obračunski period.

Zahtjev se podnosi putem aplikacije “e podsticaj” koja se nalazi na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva, a koja će biti aktivna do 29. avgusta kada ističe rok od 60 dana za podnošenje zahtjeva, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Informaciju Ministarstva privrede i preduzetništva o sprovođenju postupka dodjele podsticaja za povećanje plate radnika sa efektima dodijeljenih podsticaja za obračunski period jul-decembar 2021. godine.

Sredstva podsticaja za povećanje plata radnika za peti obračunski period isplaćena su privrednim subjektima u rekordnom iznosu od 11,3 miliona KM, a koji posluju na području 36 gradova/opština u Republici Srpskoj.

Ukupan iznos podsticaja na povećanje plata koji je odobren u prvih pet obračunskih perioda iznosi oko 33,2 miliona KM i odnosi se na ukupno 89.237 radnika kojima su poslodavci povećali plate u odnosu na početni iznos plate.

Osnovni cilj dodjele sredstava podsticaja je poboljšanje položaja radnika, u smislu utvrđivanja viših novčanih naknada po osnovu plata i vremenski duže održavanje uvećane plate radnika, te otklanjanje sive zone u oblasti isplate plata radnika i prevođenje cjelokupnog novčanog iznosa koji radnik dobije od privrednog subjekta u legalne tokove.

Ovom mjerom nastavlja se kontinuitet u aktivnostima na suzbijanju sive ekonomije poboljšanju položaja radnika i nezaposlenih lica, kao i unapređivanju poslovnog okruženja.

Više informacija na sajtu Vlade RS.

Dešavanja u Bijeljini
izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...