Poljoprivreda je resor o kojem Vlada Republike Srpske najviše vodi računa i važno je što postoji kontinuitet u isplati podsticaja poljoprivrednicima, izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Savo Minić.

Agrarni budžet, koji je u 2023.godini iznosio 180 miliona KM, isplaćen je u procentu od 99 odsto, čime su gotovo u potpunosti isplaćene obaveze prema proizvođačima.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske riješilo je i isplatu sredstava za kapitalne investicije koje se odnose na nabavku traktora i kombajna.

Iz Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske ističu da su isplate dio programa podrške poljoprivrednim proizvođačima u Republici Srpskoj, s ciljem unapređenja poljoprivredne mehanizacije i povećanja efikasnosti proizvodnje.

-Sredstva koja se dodjeljuju u okviru podsticaja za modernizaciju i povećanje konkurentnosti u poljoprivrednom sektoru, omogućavaju poljoprivrednicima lakši i brži rad na poljoprivrednim površinama, te smanjenje troškova proizvodnje, saopšteno je iz preduzeća Braća Pavlović Šamac.

-Nabavka savremene opreme ključna je za razvoj i održivost domaće poljoprivrede, te se očekuje da će ove investicije pozitivno uticati na ukupnu proizvodnju i standard poljoprivrednih proizvođača, kažu u PD Semberija.

-Sama činjenica da su ove isplate već došle do kraja govori u prilog tome da razmišljamo o optimalnim agrotehničkim rokovima kada je u pitanju jesenja sjetva, zaključio je ministar Minić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: deavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име