Ministar Šeranić posjetio djecu u Bečićima – projekat ”Socijalizacija djece Republike Srpske 2022”

Datum:

Share post:

Ministar zdrava i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić posjetio je danas petu grupu dječaka i djevojčica koji borave na desetodnevnom ljetovanju u Bečićima u Crnoj Gori, u okviru projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske – 2022” i tom prilikom istakao da socijalizacija ima nezamjenjivu ulogu u odrastanju i razvoju djeteta.

Iz Ministarstva je saopšteno da u okviru ove smjene u dječijem odmaralištu “Užice” zajedno ljetuje 119 djece iz Banjaluke, Kneževa, Nevesinja, Donjeg Žabara, Pelagićeva, Čajniča, Novog Goražda i Doma “Rada Vranješević”, uz stručnu podršku vaspitača i drugog osoblja.

Mališani su u Bečićima Šeranića dočekali pjesmom i nastupima kroz koje su prikazali svoje talente i vještine, a ministar je poručio da je srećan što ima priliku da sa njima provede vrijeme, navedeno je u saopštenju.

“Zadovoljan sam što i ove godine mogu da se uvjerim da djeca ovdje kvalitetno provode vrijeme, da se druže, stiču nova poznanstva od kojih će možda neka njegovati čitav život. Socijalizacija ima nezamjenjivu ulogu u odrastanju i razvoju svakog djeteta i zato je ovaj projekat jedan od najznačajnijih koje imamo kao Republika Srpska”, istakao je Šeranić.

On je rekao da činjenica da se ovaj program realizuje 20. godinu govori o posvećenosti Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, kao i Javnog fonda za dječiju zaštitu – dobrobiti djece.

“To nastojimo da činimo i kroz stalno unapređenje sistema zaštite djece i proširenje kvaliteta i obima prava koje porodice i djeca ostvaruju”, rekao je Šeranić.

Direktor Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske Nedeljko Jović zahvalio je Vladi Republike Srpske i Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite za podršku u realizaciji projekta i naglasio da će u narednom periodu biti nastavljeno zajedničko djelovanje na unapređenju njegove realizacije.

Jović je posebno istakao veliku zahvalnost stručnom i pratećem osoblju, koordinatorima, vaspitačima sportskim animatorima, psiholozima, medicinskim timovima i studentima volonterima, kao i svim organizacijama koje učestvuju u realizaciji Projekta.

U saopštenju je navedeno da u programu kontinuirano zajedno učestvuju djeca iz porodica korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca iz višečlanih porodica, djeca iz porodica boračke populacije, djeca sa poteškoćama u razvoju i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarena djeca, talentovani sportisti i drugi.

Projekat “Socijalizacija djece Republike Srpske” ima za cilj da zadovolji razvojne potrebe djece, razvije osjećaj empatije i pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmiše dječije potencijale, posebno kod osjetljivih kategorija djece kojima je to otežano životnim prilikama.

U ovoj godini Projekat se realizuje kroz 13 smjena, u periodu od 1. juna do 24. septembra, a priliku za besplatno ljetovanje ukupno će imati oko 1.620 djece.

Tokom ljetovanja djeca borave u dječijem odmaralištu “Užice” u Bečićima u dobrim uslovima smještaja, sa svim sadržajima neophodnim za kvalitetan i prijatan boravak i ostvarivanje ciljeva Projekta.

To obuhvata sportske terene, radioničarski prostor, računarsku opremu i odvojeni dio prelijepe bečićke plaže, istaknuto je u saopštenju.

Iz Ministarstva su istakli da je za prethodnih 19 godina projekat “Socijalizacija djece Republike Srpske” obuhvatio više od 34.000 djece i odraslih iz svih opština Republike Srpske.

Projekat “Socijalizacija djece Republike Srpske” realizuje Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Srpske, a na osnovu Zakona o dječijoj zaštiti Srpske i finansijsku podršku Vlade Srpske. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...