Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić pohvalio je tokom današnje posjete Bolnici „Sveti vračevi“ u Bijeljini rad ove zdravstvene ustanove i najavio njen dalji razvoj uvođenjem nove procedure u oblasti kardiologije.

– I dalje se u Bolnici u Bijeljini nastavlja sa unapređenjem kardioloških usluga. U planu je i razvoj nove procedure u ovoj oblasti u vezi sa elektrofiziologijom srca – puls fild, prve usluge takve vrste koja će se raditi u Republici Srpskoj i BiH – rekao je Šeranić nakon sastanka sa rukovodstvom bijeljinske Bolnice.

On je naveo da je bijeljinska Bolnica u punom kapacitetu iskoristila mogućnost da se razvija i da su u ovoj ustanovi izbarali kardiologiju, te da se u tom segmentu maksimalno razvija.

Šeranić je rekao da je tokom sastanaka razgovarano i o hirurgiji, budući da će u okviru specijalizacija koje su u toku ili će biti završene ove ili naredne godine stasati 10 hirurga iz različitih oblasti.

Vršilac dužnosti direktora bijeljinske Bolnice Mikajlo Lazić rekao je da je tokom sastanka sa Šeranićem predočio dostignuća i rad Bolnice, buduće planove za unapređenje rada ustanove i proširenje djelatnosti kako bi pružili još bolju uslugu pacijentima.

Lazić je rekao da je rad u Bolnici redovan, liste čekanja su smanjene reorganizacijom, čak i drastično na nekim odjeljenjima i ambulantama.

– Moram da pohvalim kardiologiju koja je smanjila čekanja, pa prvi pregled možete da obavite za sedam dana, nemamo liste čekanja, naravno ne birajući doktora. Hirurške grane nisu nikad ni imale liste čekanja, druge grane su u tolerantnim granicama – naveo je Lazić.

On je ukazao da je problem, ali je i tu postignuto smanjenje, tamo gdje nema dovoljno ljekara specijalista, kao što je slučaj sa dermatovenerologijom, gdje jedan čovjek obavlja i po 50 pregleda dnevno.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv/desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име