Ministar Nešić uputio podršku Republici Srbiji povodom terorističkog napada

Poštovani građani Republike Srbije,
U ime Ministarstva bezbjednosti Bosne i Hercegovine i svoje lično ime, želim izraziti duboku podršku Republici Srbiji nakon tragičnog terorističkog napada na pripadnika Žandarmerije koji je obezbeđivao ambasadu Izraela u Beogradu. Ovaj gnusni čin nasilja predstavlja napad na mir i sigurnost svih nas.

Ministarstvo bezbjednosti BiH je uz svoje prijatelje u Srbiji i osuđujemo svaki oblik terorizma. Sigurnost i stabilnost naše regije od ključne su važnosti, i u tom cilju, nastavićemo blisku saradnju sa srpskim vlastima kako bismo se zajedno suprotstavili ovakvim prijetnjama.

Ovaj incident još jednom potvrđuje da je najveći bezbednosni rizik u našoj regiji religijski ekstremizam, koji, u kombinaciji sa ilegalnim migracijama, predstavlja stalni izazov za koji se nikad ne zna kada može eskalirati. Svjesni smo da moramo biti stalno na oprezu i preduzimati zajedničke mjere kako bismo zaštitili naše građane i očuvali mir.

U ovim teškim trenucima, naše misli su sa povrijeđenim pripadnikom Žandarmerije, njegovom porodicom, kao i sa cijelom Srbijom. Ostanimo ujedinjeni u borbi protiv terorizma i očuvanju stabilnosti u našim zemljama.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име