Nenad Nešić, ministar bezbjednosti BiH sastao se u Budimpešti sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom.

Nešić je sa Pinterom razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti bezbjednosti te zajedničke borbe u sprečavanju ilegalnih migracija, terorizma i podrške na putu evropskih integracija BiH.

-Veliku zahvalnost Mađarskoj izrazio sam zbog glasanja PROTIV rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.  Ovo je bio čin koji je pokazao duboko razumijevanje za kompleksnost i osjetljivost pitanja koja se odnose na događaje iz prošlosti Bosne i Hercegovine, izjavio je ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić.

-Vaša zemlja je prepoznala važnost suzdržavanja od daljih podjela u našoj regiji i potrebu za promovisanjem pomirenja. Mađarska je time pokazala da cijeni stabilnost i integritet Bosne i Hercegovine, i taj čin će ojačati bilateralne odnose Republike Srpske i Mađarske ali i cijele BiH. Još jednom, hvala vam na podršci koja je od neizmjernog značaja za našu zemlju ali i za sve Srbe na Balkanu. Jako je važno da zemlja sa kojom dijelimo toliko istorije razumije i promoviše prestanak stigmatizacije Srba kao naroda koji je sebe ugradio u temelje moderne Evrope. Što prije se sa tim prestane, prije ćemo se okrenuti temama koje život znače, rekao je Nešić.

Nešić je Pintera pozvao u bilateralnu posjetu Sarajevu koja će biti realizovana u narednih nekoliko mjeseci.

-Ova posjeta ima poseban značaj i predstavlja važan korak u jačanju prijateljskih odnosa između dvije zemlje i šalje snažan pozitivan signal svim građanima BiH da Mađarska koja predsjedava EU u ovako izazovnom trenutku ne gubi iz fokusa našu zemlju, zaključio je Nešić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име