MINISTAR NEŠIĆ sa Satlerom o ispunjavanju obaveza u procesu evropskih integracija

Datum:

Share post:

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić sastao se danas sa šefom Delegacije EU u BiH, ambasadorom Johannom Satlerom, sa kojim je razgovarao o ispunjavanju obaveza u procesu evropskih integracija.

Ministar Nešić je čestitao Satleru produženje mandata, izrazivši očekivanje da će ostvareni napredak na putu ka EU biti dodatno intenziviran u narednom periodu. 

Ministar Nešić je istakao da je u toku procedura za otpočinjanje pregovora za potpisivanje sporazuma sa FRONTEX-om kojim će se definisati način saradnje i podrške u čuvanju i zaštiti granica. Uskoro se očekuje imenovanje tima za pregovore iz BiH, nakon čega će započeti usaglašavanje konačnog Sporazuma o saradnji sa FRONTEX-om.

Razgovarano je i o ilegalnim migracijama, trenutnom stanju i ključnim izazovima u ovoj oblasti, te je iskaknuta važnost nastavka podrške EU za jačanje kapaciteta, infrastrukture i nabavku opreme za bezbjednosne agencije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Novogodišnji koncert Muzičke radionice ”Čarolija” iz Bijeljine (foto)

Saopštenje za javnost UG ’’Muzički umjetnici Semberije’’ prenosimo u cjelosti: 12. decembra 2023. godine održaće se Novogodišnji koncert Muzičke...

MILIČEVIĆ: Nedopustivo je izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja

Apsolutno je nedopustivo izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja jer to znači amnestiju od kriminala, korupcije...

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...