Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović izjavio je u Bijeljini da je kompanija „Orao“ koja danas obilježava 79 godina rada stabilno preduzeće i da je Srbija zainteresovana za nastavak saradnje što će doprinijeti nastavku razvoja.

„Važno je istaći da je `Orao` stabilno preduzeće koje dobro posluje“, rekao je Mitrović novinarima prije početka obilježavanja 79 godina poslovanja ove kompanije koja se bavi proizvodnjom i remontom turbomlaznih motora.

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da je „Orao“
simobl stabilnosti poslovanja u Republici Srpskoj i istakao da će, osim pomoći Vlade Srpske imati i podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

„`Orao` ima brojne poslovne kontakte i simbol je stabilnosti poslovanja“, istakao je Košarac koji je i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Ispred spomenika za 23 pala borca Vojske Republike Srpske /VRS/ u krugu kompanije „Orao“ uskoro će biti služen parastos.

Obilježavanju 79 godina poslovanja „Orla“ prisustvuju brojni gosti, među kojim i poslovni pratneri iz Srbije.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora za ekonomske poslove u „Orlu“ Mladen Lemez izjavio je ranije Srni da će i ovu godinu kompanija završiti sa dobrim poslovnim rezultatima, te da su sve ugovore koje su imali sa Vojskom Srbije i ostalim ino-partnerima završili na vrijeme.

„Orao“ je, nakon što je 1944. osnovan u Pančevu kod Beograda kao radionica za opravke avionskih motora, 1949. godine dislociran u Rajlovac u Sarajevo, potom 1996. godine u Bijeljinu, drugi po veličini grad u Republici Srpskoj.

Prema podacima sa sajta, 2020. godine akcionarsko društvo „Orao“ zapošljava oko 400 radnika od kojih više od stotinu sa visokom stručnom spremom, pet magistara i četiri doktora nauka. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име