MINISTAR MINIĆ: U narednih 10-15 dana pravilnik o kapitalnim ulaganjima

Datum:

Share post:

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić najavio je danas da bi Pravilnik o podsticajima u poljoprivredi, odnosno kapitalnim ulaganjima, trebalo da bude završen u narednih 10 do 15 dana, ali da će prije toga biti održan još jedan sastanak sa poljoprivrednicima.
– Mnogo veći agrarni budžet nam dozvoljava da udovoljimo i drugim zahtjevima i da uvedemo nove mjere. Kompletiranje javnog poziva za kapitalna ulaganja, odnosno Pravilnika, trebalo bi da bude završeno u narednih 10-15 dana, i biće objavljen uz glavni Pravilnik koji je ranije završen – izjavio je Minić novinarima u Banjaluci.

Minić je istakao da je u neprestanom kontaktu, ne samo sa poljoprivrednicima iz Semberije, već iz cijele Republike Srpske, s ciljem da se udovolji potrebama i željama poljoprivrednih proizvođača.

O navedenoj temi sa poljoprivrednicima je prošle sedmice u Bijeljini razgovarao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Tada je prezentovan nacrt Pravilnika o podsticajima u poljoprivredi za 2023. godinu i agrarnog budžeta koji u ovoj godini iznosi 180 miliona KM.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je ulaganja Vlade od dodatna dva miliona KM u ruralni razvoj Semberije i nastavak sistemskih mjera da se obezbijedi domaća proizvodnja hrane.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...