MINISTAR MINIĆ U BIJELJINI: Pravilnik o podsticajima za desetak dana

Datum:

Share post:

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić izjavio je danas da će pravilnik o podsticajima biti objavljen za desetak dana i da će izdvajanja za povrtare biti duplo veća.

„Upoznat sam sa zahtjevima povrtara iz Semberije, ali i iz Lijevča Polja i Posavine. Ono što mogu reći ad hok, prije nego što i objavimo pravilnik, sigurno je da će sve mjere, bar kada su u pitanju povrtari, biti povećane za duplo“, rekao je Minić novinarima u Bijeljini.

On je dodao da su smanjili donje limite kako bi se obihvatio što veći broj proizvođača da bi bili konzumenti sredstava iz Ministarstva, Agencije za agrarna plaćanja.

Minić je naveo da će biti obavljena još jedna runda pregovora sa poljoprivrednim proizvođačima da bi vidjeli kako da sa tim mnogo većim sredstvima nego dosad postignu efektivnost, da se ne ugrozi poljoprivredna proizvodnja u Republici Srpskoj, pojača kontrola i dobije veća i bolje isplanirana proizvodnja, pogotovu onu što može podrazumijevati tržišni višak.

Prema njegovim riječima, postoji svijest o tome da su energija i hrana nešto čime se ozbiljno treba baviti u narednom periodu.

Minić, direktor „Voda Srpske“ Miroslav Milovanović i vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović sastali su se tehničkim osobljem „Voda Srpske“ kod vodoprivrednog objekta u Janji, mjesnoj zajednici gdje se protekle noći u vikend-naselju iz korita djelimično izlila Drina.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: Moja Bijeljina
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...