MINISTAR MINIĆ U BIJELJINI: Pravilnik o podsticajima za desetak dana

Datum:

Share post:

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić izjavio je danas da će pravilnik o podsticajima biti objavljen za desetak dana i da će izdvajanja za povrtare biti duplo veća.

„Upoznat sam sa zahtjevima povrtara iz Semberije, ali i iz Lijevča Polja i Posavine. Ono što mogu reći ad hok, prije nego što i objavimo pravilnik, sigurno je da će sve mjere, bar kada su u pitanju povrtari, biti povećane za duplo“, rekao je Minić novinarima u Bijeljini.

On je dodao da su smanjili donje limite kako bi se obihvatio što veći broj proizvođača da bi bili konzumenti sredstava iz Ministarstva, Agencije za agrarna plaćanja.

Minić je naveo da će biti obavljena još jedna runda pregovora sa poljoprivrednim proizvođačima da bi vidjeli kako da sa tim mnogo većim sredstvima nego dosad postignu efektivnost, da se ne ugrozi poljoprivredna proizvodnja u Republici Srpskoj, pojača kontrola i dobije veća i bolje isplanirana proizvodnja, pogotovu onu što može podrazumijevati tržišni višak.

TESTNA REKLAMA

Prema njegovim riječima, postoji svijest o tome da su energija i hrana nešto čime se ozbiljno treba baviti u narednom periodu.

Minić, direktor „Voda Srpske“ Miroslav Milovanović i vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović sastali su se tehničkim osobljem „Voda Srpske“ kod vodoprivrednog objekta u Janji, mjesnoj zajednici gdje se protekle noći u vikend-naselju iz korita djelimično izlila Drina.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: Moja Bijeljina
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Borba za Petrovića u Bijeljini biće BORBA ZA OPSTANAK OPOZICIJE

Zbijanje redova oko gradonačelnika Bijeljine: Borba za Petrovića biće BORBA ZA OPSTANAK OPOZICIJE Skupštinska većina u Bijeljini, predvođena SNSD,...

VUČIĆ: Srbija mora da ide u pregovore o KiM inače će da bude zgažena

Srbija mora da ide u pregovore i razgovore o Kosovu i Metohiji inače će da bude zgažena, upozorio...

Gradonačelnik Bijeljine demantuje navode posljednjih pisanja i preformulacije revizorskih izvještaja

Povodom dijelova Izvještaja interne revizije o reviziji izvršenja budžeta Grada Bijeljina u 2022. godini a koji su se...

Mara Kojadinović je jedna od najuspešnijih žena u Nemačkoj, a rodom je iz naših krajeva! (foto)

RAD, DISCIPLINA I EDUKACIJA VAS UVEK DOVEDU NA TRON! Mara Kojadinović je jedna od najuspešnijih žena u Nemačkoj,...