Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić izjavio je da 180 miliona KM koji se odnose na poljoprivredni budžet i podsticajne mjere ostaje u okviru rebalansa ovogodišnjeg budžeta Srpske.

„Isplata svih sredstava u obimu koji je dogovoren ide i tu nije ništa sporno“, rekao je Minić danas novinarima u Banjaluci, odgovarajući na pitanje da li će poljoprivreda biti obuhvaćena rebalansom budžeta.

Minić je dodao da je u proteklih sedam dana Vlada Srpske putem resornog ministarstva isplatila devet miliona KM podsticaja, kao i da je do sada isplaćeno više od 55 miliona KM.

On je podsjetio da se kreće i sa nastavkom isplate za štetu od afričke kuge svinja.

Kada je riječ o jesenjoj sjetvi, resorni ministar je istakao da će podsticaji po hektaru pšenice ostati 500 KM.

„Ovo će značiti da će poljoprivredni proizvođači iz tih sredstava moći u cjelosti obezbijediti mineralno đubrivo i sjemenski materijal“, pojasnio je Minić.

Prema njegovim riječima, kada je riječ o komparaciji između prošlogodišnje i sadašnje sjetve, ove godine su nešto manje ulazne cijene što bi trebalo doprinijeti tome da su površine konstantno zasijane pšenicom, kako bi proizvođači prilikom kalkuklacije cijena znali šta mogu očekivati.

Na sjednici Narodne skupštine sutra će jedna od tačaka dnevnog reda biti Prijedlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta koji je veći za oko 140 miliona KM od planiranog.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име